|

NATO izniyle darbeye katıldı

Kosova’daki Barış Gücü KFOR’da görevli eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Albay Muhammet Tanju Poshor’un kanlı darbe girişiminde etkin rol oynadığı ortaya çıktı. Poshor’un NATO’dan izin alarak Ankara’ya geldiği tespit edildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:31 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Balyoz davasının açılmasına neden olan en önemli isimlerden biri olarak, mağdurlar tarafından işaret edilen Cumhurbaşkanlığı eski Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor'un FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde etkin rol oynadığı ortaya çıktı. Gözaltına alındığı öğrenilen Poshor'un NATO'nun Kosova'da güvenliği sağlamakla yetkili barış gücü olan Kosova Force (KFOR)'da görev yaptığı darbe girişimi için Ankara'ya izin alarak geldiği iddia edildi.



SEMİNER KOORDİNATÖRÜ


Darbe girişimi sırasında GATA'da bulunduğu ortaya çıkan Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor'un Balyoz davasının başlamasına neden olan seminerin koordinatörlüğünü yürüttüğü ancak buna rağmen Balyoz soruşturmasında sadece 'Tanık' olarak dinlenmişti. Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın 1. Ordu Komutanlığı döneminde 1. Ordu Plan Subayı olarak görev yapan Poshor'un HTS kayıtları Balyoz'da kumpas soruşturması kapsamında incelenmişti.





YENİ ŞAFAK DUYURMUŞTU


Balyoz davasının başlamasına neden olan belgeleri bavulla savcılığa veren Mehmet Baransu'nun TSK ile bağlantısını sağlayan Tuncay Opçin'le defalarca telefonda görüştüğünü Yeni Şafak 21 Kasım 2015'te duyurmuştu. Poshor, Balyoz Davası kapsamında tanık olarak dinlenmiş, plan seminerinin hazırlık aşamasında görev aldığını belirterek, “Seminer icrasında salonda bulundum ve sonuç raporunu yazdım. Seminerde Balyoz, Suga, Çarşaf Oraj, Sakal, Tırpan ve Testere gibi eylem planları görüşülmedi” ifadelerini kullanmıştı.



Erdoğan'ın kaçan yaveri yakalandı




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havacı yaveri Yarbay Erkan Kıvrak, Antalya'nın Serik ilçesindeki bir otelde gözaltına alındı. Antalya'nın Serik ilçesinde bir otelde tatil yaparken gözaltına alınan yaver Hava Yarbay Erkan Kıvrak, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderildi.



#Barış Gücü KFOR
#NATO
#Muhammet Tanju Poshor
8 yıl önce