EDISYON:

Narin cinayetinin şüphelileri adliyeye sevk edildi

Pınar Görgü
09:2011/09/2024, Çarşamba
G: 11/09/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Narin Güran ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.
Narin Güran ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Narin Güran cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan 23 şüpheli jandarmadaki işlemlerin ardından Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi. Son olarak, soruşturma kapsamında gözaltına alınan köy imamı serbest bırakıldı. Öte yandan, Adli Tıp Uzmanları Narin'in ne zaman ve nasıl öldürüldüğüne dair ceset üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'yi yasa boğan Narin cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheli jandarmadaki işlemlerin ardından Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi.


Köy imamı serbest bırakıldı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan köy imamı serbest bırakıldı.


Narin'in cansız bedenine ulaşılmıştı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kırsal Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos' tan beri kayıp olan Narin Güran'ın cesedine köyüne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içerisinde bulunmuştu.


Küçük kızın cesedinin çuval içine konulup, üzeri taş ile ağaçla kapatılarak gizlenmeye çalışıldığı belirlenmişti.

Adliyeye sevk edildiler

8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında amca Salim Güran tutuklanırken aile üyelerinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Narin'in cesedini taşıyan zanlı tutuklanmıştı

Narin Güran'ın cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden şüpheli Nevzat B., sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Bahtiyar, Jandarma ekiplerince adliyeden alınıp cezaevine götürülmüştü.

Narin cinayetinde kilit isim: Kara kutu anne

Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda en ufak bir detayın dahi kaçırılmaması amacıyla titizlik içerisinde yapılan soruşturmada, amca Güran, cesedi gömen Nevzat Bahtiyar'ın itiraflarına rağmen suçlamaları kabul etmezken, gözler anne Yüksel Narin'e çevrildi.


Şüpheler Narin'in yakın çevresi üzerinde yoğunlaşırken, bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile iki Cumhuriyet Savcısının yürüttüğü soruşturmanın merkezinde ise anne Yüksel Güran'ın yer aldığı ifade ediliyor.

Yetkililer, Narin olayında kara kutu olan annenin itirafları sonucu, Narin Güran cinayetindeki tüm sır perdesinin da aralanacağını belirtiyor.


İstanbul Adli Tıpı Kurumu'nda Narin'den alınan 91 numune üzerinde de detaylı inceleme yapılıyor. Adli Tıp Uzmanları, Narin'in ne zaman öldüğüne ve nasıl öldürüldüğüne dair ceset üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.



#Narin Güran
#Diyarbakır
#cinayet
#adliye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.