|

NAKSAN’a kayyum

FETÖ ile bağlantısı olan NAKSAN Holding’e kayyum atandı. Soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'ne aidiyeti, irtibatı, finans desteği ve üyeliği belirlenen yönetim kurulu üyeleri Taner, Cahit ve Emre Nakıboğlu gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2016 Pazar
Güncelleme: 01:05 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Naksan Holding ve Naksan Plastik yönetim kurulu üyeleri Taner, Cahit ve Emre Nakıboğlu gözaltına alındı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuyla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaların devam ettiği bildirildi. Soruşturma kapsamda, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY Terör Örgütüne aidiyeti, iltisakı, irtibatı, finans desteği, üyeliğe belirlenenlerden, Gaziantep'te faaliyet gösteren Naksan Holding ve Naksan Plastik Yönetim Kurulu üyesi Taner Nakıboğlu'nun 20 Temmuz'da, Cahit ve Emre Nakıboğlu'nun ise 22 Temmuz tarihinde gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:



YURT DIŞINA KAÇTILAR


“Aynı şirketlerin yönetim kurulu üyelerinden Bahaeddin Nakıboğlu, Mehmet Hilmi Nakıboğlu ve Osman Nakıboğlu isimli şahısların yurtdışına çıktıkları anlaşıldığından yakalanamamışlardır. Soruşturma kapsamında adı geçen şirket yönetimine, Gaziantep Adliyesi 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin 22.07.2016 tarih ve 2016/4529 sayılı kararı ile kayyum ataması yapılmıştır”





HOLDİNGE BAĞLI OKULLARDA OPERASYON


Geçtiğimiz günlerde FETÖ ile bağlantısı olan Naksan Holding'e bağlı okul ve yurtlara kayyum atanmıştı. Gaziantep'te bulunan Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu, Zirve Üniversitesi, Sunguroğlu Anadolu Lisesi, Sunguroğlu Fen Lisesi, Emine Nakıboğlu Ortaokulu, Cahit Nakıboğlu Ortaokulu, Ferhan Nakıboğlu International Okulu, Ferhan Nakıboğlu İlkokulu isimli okullarda da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.



Akşam demokrasi mitingi, sabah firar!


7 bin personeliyle demokrasi mitingine katılan NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, sabah saatlerinde yurt dışına çıkmak istediği sırada Gaziantep Havalimanı'nda bindiği uçakta gözaltına alındı.




#NAKSAN Holding
#FETÖ
8 yıl önce