|

Müsteşar ve rektör FETÖ'den tutuklandı

İzmir’de FETÖ/PDY’ye haksız kazanç sağlanması iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında eski müsteşar Fatih Acar ile Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş de var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2016 Friday
Güncelleme: 01:32 - 11/03/2016 Friday
Yeni Şafak

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik soruşturma devam ediyor. Soruşturmada gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında eski müsteşar Fatih Acar ile Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş de var.



DEĞERİNİN ALTINDA SATILDI


“Bazı kamu arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak haksız kazanç elde etmesinin sağlandığı” iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden sonra, dün sabah Bursa'da gözaltına alınan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş de İzmir'e getirildi. Acar ve Ateş'in yanı sıra önceki gün gözaltına alınan SGK İzmir İl Müdürü E.B, SGK'da görevli veri hazırlama ve kontrol işletmeni N.Ö, inşaat mühendisleri H.T.A, M.G, elektronik mühendisi F.D.A. ile eski SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı A.K, emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edildi.



BİR KİŞİ HALA ARANIYOR


Hakim karşısına çıkan 8 kişiden Fatih Acar, Mehmet Ateş, N.Ö, A.K. ve E.B. tutuklandı. H.T.A, M.G. ve F.D.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmada ayrıca eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile bir kişinin daha arandığı belirtildi.



Haksız kazanç sağladılar


İzmir'de, 8 Mart'ta FETÖ/PDY'ye yönelik haksız kazanç sağlanması iddiaları üzerine SGK'nın eski ve yeni İzmir il müdürlerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi, “Bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY'ye yardım etmek, örgüte yardım ve yataklık, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, SGK'ya ait binaları değerinin altında göstererek satmak” iddialarıyla gözaltına alınmıştı. Zanlılara yöneltilen diğer suçlamalar arasında, “Buca ilçesindeki SGK'ya ait yaklaşık 40 dönüm arazinin, taliplileri olmasına rağmen örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç bedelle satışı ve bundan önemli miktarda haksız kazanç elde etmesini sağladıkları” iddiası da yer alıyor.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
#Fatih Acar ile Şifa Üniversitesi
#Mehmet Ateş
8 years ago