EDISYON:

Müsaade etmeyeceğiz

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0027/07/2018, Cuma
G: 27/07/2018, Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Güney Afrika'da FETÖ uyarısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Güney Afrika'da FETÖ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün en faal olduğu ülkelerden Güney Afrika’yı uyardı. Erdoğan, “15 Temmuz’da başımıza bela olan terör örgütü yarın Güney Afrika’nın başına da bela olabilir. FETÖ’nün bu toprakları kirletmesi, üs haline getirmesi, Güney Afrikalı dostlarımızın alicenaplığını kullanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Başkan Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti temasları kapsamında Türkiye’nin Pretorya Büyükelçiliği hizmet binasının açılış törenine katıldı, ülkede yaşayan Türk toplumu mensuplarıyla bir araya geldi.

Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne üçüncü ziyareti olduğunu bildirerek, ikili iş birliğinin geliştirilmesinin önemine değindi. Özellikle BRICS beşlisi ve katılımcı ülkelerle yoğun görüşmelerde bulunulacağını anımsatan Erdoğan, “Bu görüşmelerle birlikte bizler yarınların inşasını yapacağız. Bunu yapamazsak zaten bir araya gelişimizin de bir anlamı olmaz” dedi.

İNSANLIĞIN ORTAK DÜŞMANLARI

FETÖ konusunda uyarılarda bulunan Başkan Erdoğan, şöyle devam etti: “Terör örgütlerinin tamamı insanlığın ortak düşmanıdır. DEAŞ neyse FETÖ odur, PKK neyse Boko Haram, Eş-Şebab aynıdır. Güney Afrika Cumhurbaşkanı ile yapacağımız görüşmede bu konuları ayrıntılarına varıncaya kadar ele alacağız. 15 Temmuz darbe girişiminin aktif düzenleyicisi konumunda olan FETÖ terör örgütüyle ilgili beklentilerimizi kendilerine dile getireceğim.

UYARIDA BULUNACAĞIM

Zira, FETÖ’nün dünyada en faal olduğu ülkelerden biri ne yazık ki Güney Afrika. Bunu kendileriyle görüşeceğim. Daha önce belgeleri vermiştim. Bu defa yeni gelişmeler ışığında, bunları da kendilerine vereceğim. Zira, 15 Temmuz’da bizim başımıza bela olan bu terör örgütü yarın Güney Afrika’nın da başına bela olabilir, bunu hatırlatacağım.


BU ÖRGÜT KİRLİ, KALLEŞ BİR YAPI

FETÖ’nün bu toprakları kirletmesi, burayı üs haline getirmesi, Güney Afrikalı dostlarımızın alicenaplığını kullanmasına izin vermeyeceğiz. Bu alçak terör örgütünün ülkemizde olduğu gibi bazı kripto unsurları üzerinden Güney Afrika’nın hukuk sistemini istismar etmesine rıza gösteremeyiz. Son dönemde burada yaşananlar, FETÖ ile mücadelenin sadece Türkiye için değil, diğer ülkelerin güvenliği için de önemini ortaya koymuştur. Bu örgüt bulunduğu her yerde zehrini sisteme zerk eden kirli, kalleş, mülevves bir yapıdır.”


Öğrencilerden sevgi gösterisi

Johannesburg'dan açılış törenine katılmak üzere Pretorya kentine geçen Erdoğan, büyükelçilik kançılarya binasına gelişinde ellerinde Türk ve G. Afrika bayraklarıyla kendisini bekleyen bölgedeki Müslüman topluma ait okulların öğrencileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Bir vatandaşın elinde taşıdığı "Sevgili Cumhurbaşkanım hem de Rize çayımız var" yazılı pankart dikkati çekti.

#​Cumhurbaşkanı Erdoğan
#FETÖ
#Güney Afrika

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.