EDISYON:

Mültecilik müfredata girecek

Yeni Şafak
Fatih Özkanoğlu
04:009/01/2016, السبت
G: 9/01/2016, السبت
Yeni Şafak

Gelecek eğitim-öğretim döneminde mülteci konulu derslerin müfredata girmesi için çalışma başlatıldı.

Türkiye'de sayıları 2 buçuk milyonu aşan mültecilerle sağlıklı ilişki kurmak amacıyla uzmanlar yetiştirilecek. Suriye iç savaşıyla mülteci sorununa hazırlıksız yakalanan Türkiye, yetiştirilecek uzmanlarla bu alandaki eksikliğini gidermeyi hedefliyor. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) Başkanı Uğur Yıldırım, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, YÖK ve MEB nezdinde koordine bir şekilde çalışma yürütülüyor” dedi.



DERS MÜFREDATI HAZIRLANIYOR


Türkiye'nin mülteci göçünde hedef ülke olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Hukuk, sosyoloji, ilahiyat, sosyal hizmetler gibi bölümlerde mültecilik ile ilgili konu veya ders yok. Lise ve üniversitelerdeki eğitimlerle bu açık kapatılacak."



SENEYE YETİŞECEK


Bu ihtiyacı karşılamak için mülteci konusunun okullarda öğretilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Yıldırım; " Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Murtaza Yetiş bey konuyla bizzat ilgileniyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu ile mültecilik konusunun okullarda ders olarak okutulması için çalışmalar devam ediyor. Gelecek eğitim-öğretim yılına büyük ihtimal yetişecek” diye konuştu.


#mültecilik
#sığınmacılar
#Mülteci Hakları Derneği

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.