EDISYON:

Muharrem İnce: Milletvekili gücünü halktan almalı

Cihan
00:0010/11/2012, Cumartesi
G: 10/11/2012, Cumartesi
Yeni Şafak
Muharrem İnce: Milletvekili gücünü halktan almalı
Muharrem İnce: Milletvekili gücünü halktan almalı

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Türkiye'de milletvekillerinin genel başkanın emir eli konumunda olduğunu söyledi.

İnce, "Yasamayı güçlendirirsek, milletvekili gücünü genel başkanından değilde halktan alırsa, o zaman sorun çözülür. Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır.'' dedi.

İnce, Çorum CHP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen merkez ilçe danışma toplantısına katıldı. Türkiye'nin adam gibi bir siyasi partiler yasasına ihtiyacı olduğunu söyleyen İnce, birinci tartışılması gereken konunun bu olduğunu belirtti. Milletvekillerinin güçlü olmadığını kaydeden İnce, milletvekillerinin genel başkanlarının emir eli olduğunu söyledi. İnce ''Türkiye'de siyaset ne yazık ki böyledir. Yasamayı güçlendirirsek Milletvekili gücünü genel başkanından değilde halktan alırsa o zaman sorun çözülür. Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır. '' ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN, AÇLIK GREVİNE TAHRİK EDİYOR"

Açlık grevlerinin yanlış olduğunu ancak devletin buna tahrik etmemesi gerektiğini söyleyen Muharrem İnce, ''Bakın bir insanın kendini ölüme yatırması bir insanın kendi yaşamını feda etmesi zordur. Burada devlet olarak tahrik etmemek lazım. Başbakan onları tahrik ediyor. 'Onlar kebap partilerinde' diyor. Açlık grevi yapanlara şunu sormak lazım; siz bunu ne için yapıyorsunuz? Cezaevi koşullarını düzeltmek için mi yapıyorsunuz? Yani cezaevi şartları kötü size işkence yapılıyor. Orası çok kötü bunun için mi yapıyorsunuz? Hayır. Bir siyasi sebep için yapıyorsunuz. Siyasi talepleriniz var onların yerine gelmesi için yapıyorsunuz. Yani diyorsun ki; benim siyasi taleplerimi yerine getirmezsen dağa çıkar seni öldürürüm diyorsun. 'Dağa çıkıp öldüremezsem hapse girip kendimi öldürürüm' diyorsun. Bu da doğru değil Türkiye'nin bu olayları doğru algılaması lazım.'' diye konuştu.

Bu arada, İnce Türkiye'nin Suriye politikası konusuna değindi. İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulundu.

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.