|

Müdürlere bilgi notuyla kumpas

İzmir’deki FETÖ soruşturmasının “emniyet müdürlerine kumpas” iddianamesinde, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Gülcü ve Uzunkaya’nın kim tarafından gönderildiği belli olmayan bilgi notuyla soruşturmaya dahil edildiği belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:49 - 2/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İzmir'deki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen “emniyet müdürlerine kumpas” iddianamesinde, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'ya yönelik 2009'da düzenlenen operasyonun, kim tarafından gönderildiği belli olmayan bilgi notuna dayandırıldığı, bu isimlerin savcı tarafından son anda soruşturmaya dahil edildiği bilgilerine yer verildi. İzmir Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 160 sayfalık iddianamede, 16'sı tutuklu, biri firari 26 sanığa “terör örgütü üyesi olma”, “terör örgütü kurma ve yönetme”, “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği”, “iftira” ve “hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme” suçlamaları yöneltildi. FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in her kurumda yapılanma talimatı verdiğine dikkat çekilen iddianamede, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğünün 20 Kasım 2009'da gerçekleştirdiği operasyonun da bu kapsamda değerlendirildiği ifade edildi.





KURUMLARI ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER


Dönemin Emniyet Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'ya kumpas kurulduğu, bu iki kişinin basında çıkan haberlerle itibarsızlaştırıldığı ve görevlerinden uzaklaştırıldığının kaydedildiği iddianamede, şu ifadelere yer verildi: “Soruşturma dosyasının asıl amacının Gülcü ile Uzunkaya'nın görevlerinden uzaklaştırılarak yapıya bağlı ideolojisi doğrultusunda hareket eden insan gücüne kadro açmak için yapıldığı değerlendirilmektedir.”


#FETÖ
#Paralel Devlet Yapılanması
#PDY
8 yıl önce