|

Müdüre organize yıpratma

Türkiye'nin gözde okullarından İstanbul Erkek Lisesi'ndeki (İEL) mezuniyet töreninde birkaç öğrencinin arkasını dönerek yaptıkları protestonun altından okulun yeni müdürü Hikmet Konar'a yönelik organize bir yıpratma kampanyası çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 22:42 - 6/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Uzun yıllar bir devlet okulunu “kurtarılmış bölge” gibi yönetmeye alışmış bazı çevrelerin, vakıf ve dernekler ile bazı öğretmenlerin öncülüğünde öğrenciler ve velileri yeni yönetime karşı kışkırttığı belirtildi. Özellikle FETÖ'ye yakın basın ile radikal sol kökenli bazı gazetelerde mezuniyet töreninde arkasını dönen bir grup öğrencinin yaptıklarının bütün okul öğrencilerinin eylemi gibi gösterilmesi dikkat çekti.



ÖZEL OKUL GİBİ YÖNETMEK İSTEDİLER


Mevzuata göre bir Anadolu Lisesi statüsünde olan İEL'nin, mezun dernekleri, okul ismiyle kurulmuş vakıf ve bazı çevreler tarafından bir özel okul gibi yönetilmeye çalışıldığı, öğretmen ve yönetici atamalarında isimlerin bu çevrelerce belirlenmek istendiği, bunun dışında atanan yönetici ve öğretmenler aleyhine kampanyalar başlatıldığı bildirildi. İEL'ye atanan okul Müdürü Konar'ın Kutlu Doğum etkinlikleri başta olmak üzere benzer etkinlikleri nedeniyle bu çevrelerin hedefi haline geldiği kaydedildi.


#İstanbul Erkek Lisesi
#Kurtarılmış bölge
8 yıl önce