Yeni Şafak

Korsan yeminde karar günü: Yüksek Disiplin Kurulu kararının bugün onaya sunulması bekleniyor

09:0330/01/2025, Perşembe
G: 30/01/2025, Perşembe
AA
 Yüksek Disiplin Kurulu kararının bugün onaya sunulması bekleniyor
Yüksek Disiplin Kurulu kararının bugün onaya sunulması bekleniyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, teğmenlerin kılıçlı yemin töreniyle ilgili "Söz konusu YDK gerekçeli kararlarının bugün mesai bitimine kadar tamamlanması ve onaya sunulmasını bekliyoruz. YDK kararları, onay sürecini müteakip en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreninde gerçekleşen korsan yemin nedeniyle haklarında disiplin soruşturması başlatılan teğmenler için bugün karar verilecek.

MSB kaynaklarından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“(YDK'ye sevk edilen teğmenler) Söz konusu YDK gerekçeli kararlarının bugün mesai bitimine kadar tamamlanması ve onaya sunulmasını bekliyoruz.”

Teğmenlerin korsan yemini

30 Ağustos’taki Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki yemin krizi, gündemdeki yerini koruyor. Mezun olan teğmenlerin resmi yeminin yanında, kılıç çatarak "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları eşliğinde farklı bir yemin metni okumasıyla başlayan tartışmalar, alevlenerek büyüdü. Disiplinsizlik gerekçesiyle başlatılan soruşturmada teğmenlerin ihracı gündemde.



#MSB
#teğmenler
#kılıçlı yemin
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/earnest-radio-636.appspot.com/o/profiles%2F5hpylR9ntoZNuO8ReciFvtKEVA33.png?alt=media&token=60617df3-3a7e-4847-9d54-1bec81e8df03
yamtar

Devletin kurumları fetöş kaynıyor.

20 g önce
ogün

ben çocuklarımı bu çürük bozuk teğmenlere emanet edemem, kabul etmiyorum! TSK bunu duysun! bunlar TSK’nın geleceğin komutanları paşaları olamaz!!!! ABD’ye Batıya yemin yapanlar bu ülkenin, peygamber efendimizin ocağı’nın yönetemez! derhal hepsi ihraç edilmeli!!! acımamak gerekiyor, bunlara bir uyarı veya küçük ceza yazılırsa, yarın bunlar bu ülkenin milletin başbelaları olurlar!!! 28 Şubatçılar gibi, Evren gibi “Amerikan çocukları” gibi ülkemizi kaosa düşmana teslim ederler.

20 g önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocJcsUsVCwcTZb6ybhl71mBhPSY-uKtyYkoV23OMcJkxLlksdrA=s96-c
kahramanmesut60081347

aga, ilk işi disiplinsizlikle askeri cuntaya göz kırpanlar atılıp ayrıca ceza verilmeli.

https://lh3.googleusercontent.com/a/AAcHTte_CfcxAS5tU4aqNYP78ReHfNwuiYCsRGXceTK7EBCK=s96-c
1
20 g önce
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocKb77mo2zGmzXtzsO9BBLgXTXLWGYl3vYnM17ovmBQKrx80tg=s96-c
suaybademogl194

Emir komuta zincirini bozan kendilerini ayrıcalıklı bir yere konumlandıran ve bu milletin ekmeğini yiyip silahını millete dogrultan bu tiplerin hadlerinin bildirilmesi gerekmektedir.

https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/earnest-radio-636.appspot.com/o/profiles%2Fthumbnail%2F30435de9-8cde-449a-8b1c-94cad591e542_32x32.png?alt=media
https://lh3.googleusercontent.com/a/ACg8ocLbx97w2PWumGR7QyKe2HThuYYQOTFR4YX0AP6t-uTQSQ=s96-c
https://lh3.googleusercontent.com/a/AAcHTte_CfcxAS5tU4aqNYP78ReHfNwuiYCsRGXceTK7EBCK=s96-c
6
20 g önce
Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.