|

Montaj arşivi paylaşımda

Paralel örgütün kirli arşivinin Isparta'da ortaya çıkması üzerine diğer illerdeki savcılıklar, kendi bünyelerindeki mağdurlarla ilgili örgütün deposunda tarama yapılması için Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:34 - 5/04/2016 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Isparta'ya gönderilen bir yazıda, binden fazla mağdurun isimleri tek tek yazılarak bu mağdurlarla ilgili örgüt arşivinde bilgi, belge ve görüntü kayıtları olup olmadığı soruldu.



O GÖRÜNTÜLER ÇIKMIŞTI


Geçtiğimiz ay FETÖ'ye yönelik Isparta'da yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 29'u tutuklanmıştı. Operasyonlarda ele geçirilen deliller örgütün Süleyman Demirel Üniversitesi'ni (SDÜ) montaj ve şantaj deposuna dönüştürdüğünü ortaya çıkardı. İddiaya göre, gözaltına alınanlar arasındaki eski SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'un, kaçırmak üzereyken ele geçirilen bilgisayar ve harddisklerinde yapılan incelemelerde, 2011 seçimleri sırasında sosyal medyaya servis edilen MHP'li vekillere ait cinsel ilişki görüntülerinin ham ve montajlı halleri bulundu. Harddisklerde, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı koltuğundan eden kasetlerin ham görüntülerinin de olduğu öğrenilmişti.



BİNİ AŞKIN KİŞİ VAR


Görüntülerin, servis edilmeden yaklaşık bir ay önce SDÜ Bilgi İşlem Merkezi'ndeki ana bilgisayara kaydedildiği, ardından da montajlandığı ortaya çıktı. Çok sayıda porno görüntüyle hedeflediği kişilere şantaj yapan örgütün harddiskinde, Necip Hablemitoğlu suikastından Fetullah Gülen'in örgüt üyelerine yönelik yazılı talimatlarına kadar pek çok dosya bulundu. Isparta'daki gelişmeyle birlikte harekete geçen diğer savcılıklar binin üzerinde mağdur ve müştekinin ismini bildirerek, bunlara ilişkin görüntü-belge kaydı olup olmadığını' sordu. İstanbul'daki paralel soruşturmalarda, mağdurların arasında yüzlerce siyasetçi, iş ve medya dünyasından birçok isim yeralıyor.


#Paralel örgüt
#Montaj arşivi
#fetö
8 yıl önce