|

MİT TIR’larında 9 kişiye gözaltı

MİT TIR'ları ile ilgili yeni bir gözaltı dalgası için düğmeye basıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:44 - 9/08/2016 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından bizzat yürütülen operasyon kapsamında MİT TIR'larının durdurulması olayında Paralel Yapı'ya bağlı 15 'memur FETÖ imamı' ile birlikte eylemi gerçekleştirdikleri tespit edilen 34 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.



9 ŞÜPHELİ FİRAR ETTİ


16 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucu 9 şüpheli gözaltına alınırken, 15'inin darbe girişimi soruşturmaları çerçevesinde tutuklu oldukları ve cezaevinde bulundukları, 9'unun firar ettiği anlaşıldı. Bir şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerden Burçin Büyükikiz'in MİT TIR'larını durduran Hamza Celepoğlu'nun kurmay başkanı olduğu fakat operasyon kapsamında yakalanamadığı öğrenildi. 34 şüphelinin MİT TIR'larının durdurulması olayında talimat verdikleri anlaşılan 16 sivil FETÖ imamı ile ortak hareket ederek eylemi gerçekleştiren askerler oldukları öğrenildi.



TALİMATI ÖĞRETMEN VERDİ


Eylem talimatının en üst düzey imam olan Öğretmen Hamza Ali Ece tarafından verildiği belirtiliyor. Geçtiğimiz Haziran ayında MİT TIR'larının durdurulması konusunda jandarma görevlilerine talimat verdikleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY'ye bağlı 15 memur imamının, soruşturmadan bir süre önce haberdar edildikleri ve çeşitli bahanelerle izin alıp sırra kadem bastıkları ortaya çıkmıştı. Memur imamlar ile Jandarma personelinin Nevşehir Kozaklı'da bir otelde birlikte kalıp MİT TIR'ları olayını kurguladıkları anlaşılmıştı.



#MİT TIR'ları
#Hamza Celepoğlu
8 yıl önce