|

MİT TIR'ları soruşturmasında 7 kişi tutuklandı

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili gözaltındaki 6 asker ve 1 vaiz tutuklandı.

Yeni Şafak
01:00 - 7/09/2016 mercredi
Güncelleme: 22:23 - 6/09/2016 mardi
Diğer

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından yürütülen MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet savcılığına çıkarıldı.



10 ŞÜPHELİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI


Savcılık ifadelerinin ardından KHK ile görevlerinden ihraç edilen 1 vaiz, 1 yarbay, 4 yüzbaşı, 2 üsteğmen ve 2 astsubay olmak üzere 10 şüpheli tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.



KHK İLE İHRAÇ EDİLEN YARBAY ERDAL TURNA DA TUTUKLANDI


İstanbul nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunun ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Yarbay Erdal Turna, astsubay Halil Alp, FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", Yüzbaşılar Muharrem Birinci, Celil Yüzyıl, Reşat Durak, Cemal Özsoy ve vaiz ömer Faruk Şentürk, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve FETÖ Silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından tutuklandı.



ŞÜPHELİ AVUKATA YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU


KHK ihraç edilen Üsteğmenler Berkant A., Hakan E. ile astsubay Ersin K., aynı suçlamadan, haklarında yurtdışına çıkış yasağı kararı verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir şüpheli avukat da Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmştı. Savcılığın talebi üzerine şüpheli avukat hakkında yurtdışına çıkış yasağı karar verildi.



TUĞGENERAL DOĞRU DA ŞÜPHELİ


Soruşturma kapsamında şüpheli olan eski Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru hakkında, GATA'da tedavi gördüğü için hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.


#MİT TIR'ları
#KHK
il y a 8 ans