|

MİT kumpasçılarını tutuklayan hakim kripto çıktı

Yargıda görevli kripto FETÖ’cüleri araştıran HSYK şok bir isimle karşılaştı. 8 Mayıs 2015’te Tarsus’ta görevliyken MİT TIR’larını durduran savcılar Aziz Takçı ile Özcan Şişman’ı tutuklayan hakim Fatih Mehmet Aksoy’da Bylock tespit edildi. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yapan Aksoy, FETÖ’nün mesajlaşma programı Bylock’u kullanan diğer 6 yargı mensubuyla birlikte açığa alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:42 - 2/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Fatih Mehmet Aksoy
Fatih Mehmet Aksoy

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), FETÖ'cü darbe girişiminin ardından yargıda görev yapan FETÖ'cülerin tespiti ve ihracı için için yaptığı çalışmalarına devam ediyor. Kurul şimdiye kadar örgütün yargı ayağında yer alan 3 bin 555 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti. Ayrıca hala incelemesi süren yaklaşık 300 yargı mensubunu da açığa aldı. Yıllardır takiye yöntemiyle devletin tüm kurumlarını ele geçiren FETÖ'nün şu ana kadar açığa çıkmamış 'kripto' isimlerinin tespiti için de önemli bir çalışma yürütülüyor. HSYK, sarı listede yer alan ve hala görevde bulunan yaklaşık bin kişiyi mercek altına aldı. Çok sayıda tanık ve şüpheli ifadesini inceleyen Kurul, bu isimlerin FETÖ bağlantısını araştırıyor. Kısa süre içerisinde bu incelemenin tamamlanacağı belirtilirken, yapılacak çalışma sonucu örgütle bağı tespit edilenler ise meslekten ihraç edilecek.





BYLOCK LİSTESİNDE 7 KRİTİK İSİM


Bu araştırma kapsamında ByLock listelerini de inceleyen HSYK, kritik görevdeki 7 ismin örgütün kripto haberleşme programını kullandığını belirledi. Bunun üzerine aralarında ağır ceza mahkemesi başkanlarının da bulunduğu 7 isim ile ilgili müfettiş eliyle titiz bir çalışma yürütüldü. Müfettişlerin 7 yargı mensubunun FETÖ ile bağlantısını ortaya koyan raporunun ardından toplanan HSYK 2. Daire, bu kişilerin görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. 7 hakim ve savcı hakkında adli tahkikat yürütülmesi için dosyaların savcılığa gönderilmesinin ardından gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.



FETÖ'CÜ SAVCILARI TUTUKLAMIŞTI


HSYK'nın açığa aldığı yargı mensuplarının Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Muharrem Yılmaz, Konya Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Nurullah Çelik, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Mehmet Aksoy, Bursa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş, Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sedar Softaoğlu, Ankara Vergi Mahkemesi Başkanı Ahmet Çimen ve Safranbolu Savcısı Alper Zeki Gürel olduğu öğrenildi. Bu isimlerden Aksoy, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığı döneminde MİT TIR'larının durdurulmasında rol alan savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman, Ahmet Karaca, Süleyman Bağrıyanık ve Alay Komutanı Özkan Çokay'ın tutuklanmasına karar vermişti. Aksoy, 2016 Yaz Kararnamesi ile Kırşehir'e atanmıştı.


#FETÖ
#HSYK
#MİT
7 yıl önce