EDISYON:

Mısır Çarşısı'nda aşure dağıtıldı

Aa
00:0019/01/2008, Cumartesi
G: 19/01/2008, Cumartesi
Yeni Şafak
Mısır Çarşısı'nda aşure dağıtıldı
Mısır Çarşısı'nda aşure dağıtıldı

Mısır Çarşısı'nda, "8. Geleneksel Aşure Günü" dolayısıyla yaklaşık 5 ton "saray aşuresi" dağıtıldı.

Eminönü'ndeki çarşıda, okunan duaların ardından vatandaşlara yaklaşık 5 ton "Saray Aşuresi" dağıtımı yapıldı. Kazanlarda hazırlanan aşureninbir bölümü 40 bin adet kaseye konularak vatandaşlara sunuldu.



Aşurenin, beyaz elbiseli ve eldivenli görevlilerce dağıtılmasına, pazara gelen vatandaşların yanı sıra turistler de yoğun ilgi gösterdi. Bazı turistler aşure almalarının ardından, organizasyonu yapan kişilerle sohbet ederek "Aşure Günü" ve aşure hakkında bilgi aldılar.



Hazırlanan aşurelerin bir kısmının da hasta ve dar gelirli ailelereevlerine götürülerek hediye edildiği öğrenildi.

Malatya Pazarları Kuruyemişçilik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Palancı yaptığı açıklamada, "Bu mübarek günde, tahmini olarak 5-6 bin vatandaşımızın ağzını tatlandırmak zevkini almaya çalıştık" dedi.



Palancı, vitamin içerikli ürünlerden oluşan Saray Aşuresi'nin, kazanlarda yapıldığını ve içinde, yıkatılmış buğday, çekirdeksiz üzüm, kuş üzümü, çam fıstığı, sakız, bakla ezmesi, nohut, kara üzüm, tozşeker, misk-i amber, rezaki, fasulye, pirinç, hurma, kavrulmuş fındıkiçi, badem, kayısı, kuru erik, ceviz içi, nişasta, zencefil ve bal ile gül suyu karışımı bulunduğunu söyledi.


Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.