|

Milletimizin destanına misilleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin adları farklı da olsa birbirleriyle yakın ilişkideki terör örgütlerinin ortak saldırısı altında olduğunu söyledi. Erdoğan, “Son günlerdeki hadiseler, milletimizin 15 Temmuz destanı ve demokrasi nöbetlerine misillemedir. FETÖ,, PKK ve DAİŞ’in farkı olmadığı ortaya çıktı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 00:52 - 19/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini kabul eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, özetle şunları söyledi: Saldırılar vesilesiyle şu hususu tüm milletimle, tüm dünya ile paylaşmak istiyorum. Türkiye adları farklı da olsa aynı saiklerle hareket eden ve birbirleriyle yakın ilişki içindeki terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütü saldırdı. Bu hain yapı başarılı olamayınca nöbeti hemen diğerleri devraldı.



HİÇBİR FARKLARI YOK


Elazığ gibi huzurun ve kardeşliğin şehri vasfını koruyan bir yere saldırılmasını ayrıca önemli görüyorum. Son saldırı dahi amacın sadece ve sadece kan dökmek olduğunu tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır. Esasen son günlerdeki hadiseleri milletimizin 15 Temmuz destanına ve demokrasi nöbetlerine misilleme saldırıları olarak görüyorum. FETÖ'yle, PKK'nın, DAİŞ'in hiçbir farkı olmadığı bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıktı.



MÜCADELE HER YERDE


Türkiye, FETÖ denen ihanet şebekesiyle mücadele ederken, PKK'yla mücadeleyi asla bırakmadı, bırakmayacaktır. Zaman zaman bazı dostlar bize şu ifadeleri kullanıyor: Cepheyi büyütmeyelim. Bizim için zaten dar bir cephe söz konusu değil. Biz bu mücadeleyi satıhta veriyoruz. Belli bir hatta değil. Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin saldırıları var, milletimize tehdit oluşturuyor. Gerekirse orası.



BİZ HER ŞEYİN FARKINDAYIZ


Batı dünyası bizi bu mücadelede anlamıyor, anlamayacak. Biz bunun farkındayız. Dürüst davranmadılar, davranmıyorlar. Bunun da farkındayız. PKK'nın son günlerdeki davranışının arkasında FETÖ'nün de olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok. Türkiye'yi iç meselelerine mahkum ederek Suriye ve Irak'ta bekamızı tehlikeye sokacak gelişmeleri oldu bittiye getireceklere “Biz her şeyin farkındayız” diyoruz.



ÇADIR DEVLETİ DEĞİLİZ


Sınırda yaşadıklarımızı da 15 Temmuz'dan bağımsız olarak yakından izlediğimizi, izlemeye devam edeceğimizi, verilen taahhütlerin yerine getirilip getirilmediğini de takip etmeyi sürdürüyoruz. Bu devlet bir çadır devleti değildir. Türkiye 2200 yıllık bir devlet geleneğine, düzenli ordu geleneğine sahiptir. Anlamayanlara ve anlamak istemeyenlere tekrar tekrar hatırlatmaktan, söz yetmiyorsa bilfiil göstermekten çekinmedik, çekinmiyoruz.



Yapılan açıkça İslam düşmanlığı


Erdoğan, “İslam dünyası silah tüccarlarının pazarı haline gelmiştir. Tekniklerini de gayet iyi biliyorlar. Önce yardım, sonra sendeki madenler, sendeki paralar. Böyle çözüyorlar. İslamofobi demeye gerek yok. Yapılan işin adı açıkça İslam düşmanlığıdır, Müslüman düşmanlığıdır. İşte El Kaide, DAİŞ, Boko Haram gibi terör örgütlerinin bizzat İslam düşmanları tarafından bu aziz dine zarar vermek adına kurdurulduğunu düşünüyorum. Müslümanlar, kendileri bu örgütlerin önünü kesemedikleri için İslam coğrafyası dış güçlerin müdahalesine açık hale geliyor. Müslüman, feraset sahibi olmak zorundadır. Bizde bir söz var. Zor oyunu bozar. Birliğimizi, beraberliğimizi sağlayamazsak daha çok ah çekeriz” dedi.



Beştepe'de güvenlik zirvesi


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün akşam güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ilgili bakanlar katıldı. 1,5 saat süren toplantıda son günlerde bölücü örgüt PKK'nın artan terör saldırıları ve buna karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı. Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı toplantıda FETÖ terör örgütüyle mücadelede gelinen aşama da görüşüldü.



Hala akıl veriyorlar


Batılı ülkelerin ikircikli tutumuna dikkati çeken Erdoğan, “Burada bir darbe yapıldı. Kime yapılıyor, milletin oylarıyla gelmiş iktidara yapılıyor. Demokrasiye yapılıyor. Bize hala akıl veriyorlar. Dedikleri ne? “Geçmiş olsun. Üzgünüz. Ama sonra birçok asker, memur görevden alınıyor. Bunu anlamakta zorlanıyoruz, endişelerimiz var. Bunlara ne diyeceksin?“ Siz işinize bakın, biz işimizi biliyoruz. Çünkü bunlar bugüne kadar kendilerine karşı hep emir kulu aramışlar, biz kula kul olmayacağız. Sadece Hakk'a kul olacağız. Bu böyle biline” dedi. Tüm bunlar yaşanırken İslam dünyasının da birkaç samimi dostu ve ülkesi dışında önemli ölçüde bu tavrın içinde olduğunu belirten Erdoğan, “Ba tavrın içinde olmalarını anlamamız mümkün değil. Kimin ne düşündüğünü, hangi hesaplar içinde olduğunu biliyoruz” diye konuştu.





#İslam Dünyası
#FETÖ
#DAİŞ
8 yıl önce