|

Millet nöbette

Başkomutan Erdoğan’ın FETÖ'cü askerlerin darbe girişimine karşı “Meydanları boş bırakmayın” çağrısına uyan yüzbinlerce vatandaş şehir meydanlarında sabahladı. Edirne’den Van’a, Ankara’dan Diyarbakır’a tüm illerde meydanlar kırmızı-beyaz renklerle donatıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 09:58 - 19/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Vatandaşlar, FETÖ üyesi askerlerin darbe girişimine karşı tüm yurtta demokrasi nöbeti tutulmaya devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Tehlike bitmedi, meydanları boş bırakmayın" çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha terk etmediği meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürdü. Bağımsızlığın simgesi Türk bayraklarıyla meydanları dolduran, demokrasiye ve milli iradeye hazırladıkları pankartla da sahip çıktığını gösteren vatandaşlar, Edirne'den Van'a, Ankara'dan Diyarbakır'a tüm illerde meydanları kırmızı-beyaz renklerle donattı.



ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU


Üsküdar Belediyesi, darbeci askerler tarafından şehit edilenler için Kısıklı Caddesi'nde mevlit okuttu. Demokrasi şehitleri için dualar eden vatandaşlar, tekbir getirerek "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "İdam" sloganları attı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Camisi'nde de mevlit okutuldu. Beştepe Millet Camisi'nde yatsı namazı sonrasında okutulan mevlide, 3 bine yakın vatandaş çocuklarıyla katıldı. Darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde de nöbet tutmaya devam ediyor.



KIZILAY NÖBETİ DEVAM ETTİ


İstanbul'da Taksim Meydanı'nda ve AKOM binası önünde ellerinde Türk bayrakları toplanan vatandaşlar, “Dik dur eğilme, bu millet seninle", “Polise uzanan eller kırılsın", “Millet burada darbeciler nerede" sloganları attı. Başkent'te de Kızılay'da toplanan yaşlı ve çocukların da aralarında olduğu çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla tekbirler getirip, çeşitli sloganlar attı.



SAAT KULESİNDE BULUŞTULAR


İzmir, Konak Meydanı'ndaki tarihi saat kulesi çevresinde toplanan İzmirliler de darbe girişimini protesto etti. Elazığ, Mardin, Kütahya, Bilecik, Bitlis, Muş, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Zonguldak, Bartın, Kırklareli, Düzce, Tekirdağ, Samsun, Antalya, Çorum ve Kilis'te de meydanları dolduran binlerce vatandaş, darbe girişimini protesto etti.



Van'da polislere sevgi gösterisi




Türkiye'nin en doğusu da bütün gece demokrasi nöbetine devam etti. Van'da Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı. Sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirlerinin de desteğiyle gerçekleştirilen “demokrasi nöbeti" mitinginde vatandaşlar sloganlar atarak, kalkışmaya tepki gösterdi. Halk, meydanı Türk bayraklarıyla donatarak güvenlik önlemi alan polislere de sevgi gösterisinde bulundu.



Düğünden çıkıp nöbete geldiler




Giresun'da da sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren Atatürk Meydanı'nda toplanarak demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Bulancak ilçesinde ise Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak darbe girişimini protesto etti. Yeni evlenen Şükrücan ve Burcu Yıldırım çifti de protestoya gelinlik ve damatlıklarıyla katılarak destek verdi.



3 günlük bayraktarlık




Darbe girişimine en büyük tepkiyi gösteren illerden biri olan Ağrı'da, 51 yaşındaki Aynur Kaya, 3 gün boyunca valilikten izinle aldığı makam bayrağını kent sokaklarında dolaştırdı. 3 günün sonunda emanet olarak aldığı bayrağı Ağrı Valisi Işın'a teslim eden Kaya ümmet ve bayrak için burada olduğunu söyledi.



Diyarbakır da sokaklardaydı




HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “sokaklara çıkın" çağrısına itibar etmeyen Diyarbakır halkı demokrasi nöbeti


için sokaklardaydı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, FETÖ'cü askerlerin şehit ettiği vatandaşlar için için saf tuttu, gıyabi cenaze namazı kıldı.










#FETÖ
#Darbe nöbeti
8 yıl önce