MHP’de FETÖ temizliği

Yeni Şafak
Nur Banu Aras
04:0017/08/2016, Çarşamba
G: 17/08/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

MHP yönetimi, Bahçeli’nin FETÖ ile birlikte hareket ettiğini belirttiği başkan adaylarından Meral Akşener ve ekibini disipline sevketti. Akşener ve Çağrı Heyeti üyelerinin parti üyeliğinden kesin çıkarılması istendi

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı bayrak açan ve Bahçeli'nin FETÖ ile birlikte hareket ettiğini belirttiği Meral Akşener ve ekibini tedbirli olarak disipline sevk etti.



MHP tüzüğünün 11. maddesinin ihlali gerekçesiyle Meral Akşener ve Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in, parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevklerine karar verildi. Bu isimler, süreç tamamlanana kadar partiye dair hiçbir faaliyette bulunamayacak.



SAVUNMALARI ALINACAK


Olası bir kurultayda dahi herhangi bir adaylıkları söz konusu olamayacak, partiye dair hiçbir görevde de yer alamayacaklar. MHP yönetimi bu kararla yeniden olağanüstü kurultay çağrısı yapmaya hazırlanan Akşener'in önünü kesmiş oldu. Önümüzdeki günlerde, diğer isimler için de ihraç işlemlerinin başlayacağı belirtiliyor. Bu isimlerden bir hafta içerisinde savunma yapmaları istenecek. Savunmalar partiye ulaştıktan sonra MDK toplanarak son kararını verecek.



GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDI


Bahçeli, kurultay sürecinde, Akşener'in FETÖ'cü olduğunu işaret etmişti. Çağrı Heyeti başkanlığını yapan Aksaray eski İl Başkanı avukat Ayhan Erel de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıp ertesi gün serbest bırakılmıştı.


#FETÖ
#Meral Akşener
#Çağrı Heyeti

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.