MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun “Gelecek ve Deva partilerine grup kurabilmeleri amacıyla milletvekili verebilecekleri” açıklamasına tepki gösterdi. Milletvekili transfer sezonunun açılmasının Türk siyasetinin talihsizliği olduğunu belirten Bahçeli, siyasi partiler ile seçim kanunlarının değişmesini ve siyasi etik kanunu çıkarılmasını istedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin bir yanda Kovid-19 salgınıyla boğuştuğunu, diğer yanda siyasi ayak oyunlarıyla, ayıplı ve ağır kusurlu tekliflerle meşgul ve muhatap olduğunu belirtti.
“Milli ve ahlaki değerlerden mahrum siyasi güruhun ülkemize istikamet çizme gayretkeşliği çiğ bir tezgahın, çirkin bir tuzağın varlığına açıkça delil teşkil etmektedir” ifadelerini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:
“İP’in ‘Memleket Masası’ önerisi, buna CHP’nin sıcak ve sempatik yaklaşımının, marjinal ve marazi partilerin Meclis’te grup kurabilmeleri maksadıyla milletvekili transfer sezonunun tekraren açılması Türk siyasetinin esef verici talihsizliğidir. Siyasi figüranlar masa başında ısmarlama senaryoların tedavül ve teminine eşgüdüm ve eşzamanlı şekilde odaklanmışlardır. Karşımızdaki tablo ancak şeytan tarafından hazırlanabilecek, ince işçilikle ve kuyumcu titizliğiyle servis edilebilecek bayağı bir projedir.
Bu projenin müellifi teröristbaşı Fetullah Gülen, müstahdemi ise zillet ittifakını teşkil eden siyasi husumet cephesidir. Türkiye’nin doğuran partilere, transfer çarşısında müzayedeye çıkan milletvekillerine değil siyasi etik ve ilkeli duruş ve tutumlara ihtiyacı var. Cumhur İttifakı kumpası ve kuşatmayı bozguna uğratacak, bu ittifak gücüne güç katarak devam etme kararlılığındadır.”
Türkiye’nin ve siyasi hayatının üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için önerilerde bulunan Bahçeli, önerilerini 6 başlıkta şöyle sıraladı:
“Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir. Seçim Kanunu’nda düzenlemeler yapılmalıdır. TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır. Milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır. Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır. Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir.”