MGK toplandı: Ana gündem İsrail'in yayılmacı saldırganlığı ve terörle mücadele

Pınar Görgü
16:123/10/2024, Perşembe
G: 3/10/2024, Perşembe
Yeni Şafak
AA
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. İsrail'in yayılmacı saldırganlığı ve Orta Doğu'da artan gerilimlerin Türkiye'ye olan etkileri en önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Aynı zamanda, Türkiye'nin terörle mücadelesinde gelinen son durum da kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık ediyor.


Bölgesel kriz ana gündem maddesi

Ortadoğu'da İran-İsrail arasında yaşanan çatışmalar, İsrail'in Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırıları toplantının ana gündem maddesi olacak. Bölgenin savaşa sürüklenmesinin Türkiye'ye olan etkileri kapsamlı olarak ele alınacak.


MGK, İsrail'in bir yıldır sürdürdüğü katliam sonrası Gazze'deki son durumu da görüşecek. Ateşkesin sağlanması, insani yardımların bölgeye ulaştırılması için izlenecek yol haritası ve diplomatik girişimler değerlendirilecek.


Terörle mücadele de masada

Terörle mücadele, Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülecek bir diğer başlık olacak. Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG hedeflerine yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak. Elde edilen istihbarat bilgileri doğrultusunda sahada atılacak adımlar konuşulacak. Toplantıda, FETÖ ve DEAŞ ile mücadeledeki son durum da değerlendirilecek.


MGK toplantısında Rusya-Ukrayna Savaşı, Kıbrıs'taki gelişmeler ve Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri de gündemde olacak.


Normalleşme süreci

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Suriye ile normalleşme için başlatılan çalışmalar ve bu konuda izlenecek yol haritasıyla ilgili MGK'da değerlendirmeler yapılacak.


#Recep Tayyip Erdoğan
#cumhurbaşkanı
#MGK
#Beştepe
#Ankara

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.