EDISYON:

Meta'dan Yeni Şafak'a Gazze sansürü: Instagram Haniye paylaşımımızı kaldırarak erişimi kısıtladı

Nisa Nur Çavuşoğlu
14:2622/08/2024, Perşembe
G: 23/08/2024, Cuma
Yeni Şafak
Meta'dan Yeni Şafak'a sansür
Meta'dan Yeni Şafak'a sansür

Gazze'de işlenen soykırıma dair yapılan paylaşımlar siyonizm destekçisi İnstagram ve Facebook'un çatı kuruluşu olan Meta tarafından sansürlenmeye devam ediyor. Yeni Şafak'ın Facebook hesabında paylaşılan Gazze içeriklerini "Topluluk Kuralları İhlali" bahanesiyle kaldırarak kısıtlama getirdi. Instagram tarafında ise 31 Temmuz tarihli şehit İsmail Haniye paylaşımımız 'Topluluk Kuralları İhlali' nedeniyle kaldırdı. Daha öncede Türkiye'nin taleplerine cevap vermeyerek keyfi kaldırmalar yapan Instagram, getirilen kısıtlama ile 8 gün boyunca kapalı kalmıştı. Türkiye'de 58 milyon kullanıcısı olan Instagram, yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyma ve katalog suçlarla ilgili talepleri karşılama sözü vererek yediden erişime açılmıştı.

META, Yeni Şafak Facebook hesabına iki ayrı Hamas paylaşımı sebebiyle kısıtlama getirdi. Kaldırılan içeriklerden ilki 8 ay öncesine diğeri ise 22 Ağustos tarihine ait.

Facebook hesabımızdaki içerikleri kaldıran META aynı gün İnstagram hesabımızda, şehit edilen Hamas lideri İsmail Haniye'nin görselinin olduğu "Ölün bile korkutacak kafiri" başlıklı paylaşımımızı 'Topluluk Kuralları İhlali' nedeniyle kaldırdı.


Facebook'tan kısıtlama

Daha öncede LGBT propagandası üzerine yaptığımız haberlerimiz Facebook tarafından kaldırılmış ve hesaba kısıtlama getirilmişti. Bugün getirilen kısıtlama ile 2 Ocak 2025 tarihine kadar Yeni Şafak Facebook sayfasına yeni takipçiler davet edilemeyecek. Aynı şekilde Yeni Şafak İnstagram hesabı da gizli hesap olarak kısıtlanıp keşfete düşürülmeyecek ve arama motoru kısmında takipçilerin önüne düşmeyecek şekilde sansüre maruz bırakıldı. Daha önce Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyma ve katalog suçlarla ilgili talepleri karşılama sözü veren Meta'nın Gazze sansürünü Türkiye'de devam ettirmekte ısrarcı olduğu görüldü.




Ne olmuştu?

İsrail'in saldırısında şehit olan Hamas lideri İsmail Haniye için yapılan paylaşımların Instagram tarafından sansüre uğraması sonrasında Türkiye, uygulamaya 2 Ağustos tarihinde erişim engeli getirilmişti.


Sosyal medyadaki terör propagandasını görmezden geldiği ve İsrail konusundaki paylaşımlara keyfi sansür uyguladığı için erişim engeli getirilen İnstagram, geri adım atmış ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyma ve katalog suçlarla ilgili talepleri karşılama sözü vererek 10 Ağustos tarihinde erişime tekrardan açılmıştı.

Instagram sansürlerine devam ediyor

Siyonistlerin avukatlığını üstlenen Instagram, 31 Eylül'de Hamas'ın liderlerinden oluşan infografik haberimizi kaldırdı.

Meta Nazi soykırıma kalkan oluyor

Soykırıma dair yapılan paylaşımlar siyonizm destekçisi Instagram ve Facebook'un çatı kuruluşu olan Meta tarafından sansürlenmeye devam ediyor.



#İnstagram erişim engeli
#İnstagram gazze içeriklerini sansürlüyor
#Gazze
#İsmail Haniyye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.