EDISYON:

Merkel haklı derin görüş ayrılığı var

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0010/03/2017, Cuma
G: 10/03/2017, Cuma
Yeni Şafak
Merkel haklı derin görüş ayrılığı var
Merkel haklı derin görüş ayrılığı var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Avrupa’daki engellemelerin düşündürücü olduğunu söyledi. Merkel’in ‘derin görüş ayrılıklarımız var’ sözleri için de Kalın, “Merkel haklı bazı konularda görüş ayrılıklarımız var. Mesela terörle mücadele konusunda” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Türkiye ile derin görüş ayrılıklarımız var” diyen Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yanıt verdi. Beştepe'de basın toplantısı düzenleyen Kalın, Avrupa'daki engellemelere ilişkin, “Düşündürücü bir tablo ile karşı karşıyayız. Evet çıkmasın diye çalışıyorlar” dedi. “Boşuna uğraşmayın bunun kararını millet verecek.



ASIL ÜZÜCÜ OLAN AVRUPA'NIN DURUMU


Bu tür engellemelerle Avrupa'daki vatandaşlarımızla olan gönül bağımızı koparamazsınız” diyen Kalın, Avrupa'daki Türk vatandaşları sandığa çağırdı. Kalın, “Türkiye ile derin görüş ayrılıklarımız var” diyen Merkel'in sözlerime, “Türkiye karşıtlarına kucak açanların referandum nedeniyle Türkiye'deki iç siyaseti buraya taşımayın açıklaması yetersiz. Öncelikle Avrupa'daki örgütlerin faaliyetleri durdurulmalı. Türkiye karşıtlığı bir enstrüman olarak kullanılıyor. Avrupa'nın gidişatıyla ilgili endişeliyiz. Asıl üzücü olan Avrupa'nın içinde olduğu tablodur. Hayır kampanyası yürütenlere kapılarını açarken, öbür tarafı temsil eden siyasileri engellemesi üzücü bir sonuç. Merkel haklı bazı konularda görüş ayrılıklarımız var. Mesela terörle mücadele konusunda” karşılığını verdi.



SURİYE GÖRÜŞÜLECEK


Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün Rusya'ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştireceğini ve Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin altıncı toplantısının gerçekleştirileceğini, anlaşmaların imzalanacağını ifade etti. Toplantılarda ekonomiden enerjiye ve bölgesel konulara kadar bütün meselelerin etraflı görüşüleceğini belirten Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmede terörle mücadele, Suriye ve Irak konularının detaylı bir şekilde ele alınacağını ifade etti.



BELEK ZİRVESİ DE MASADA OLACAK


Kalın, ziyaretin, hafta içinde Antalya'da gerçekleşen Türkiye, ABD ve Rusya Genelkurmay Başkanlarının toplantısından sonraya rastlamasının da isabetli olduğunu vurgulayarak, “Orada genelkurmay başkanları düzeyinde konuşulan ve ele alınan mevzular iki devlet başkanı tarafından da detaylı bir şekilde tekrar değerlendirilecek” diye konuştu.


#Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü
#İbrahim Kalın
#Angela Merkel
#Avrupa
#ABD

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.