|

Meriç cinayeti artık yargıda

FETÖ lideri Gülen’in hayatını anlatan bir kitap yazmaya hazırlanan gazeteci Haydar Meriç’in 2011’de öldürülmesi olayına ilişkin gözaltına alınan polislerin sorguları tamamlandı. 18 istihbarat polisinden 15’i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:21 - 26/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

Gazeteci Haydar Meriç cinayetinde parmakları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan FETÖ/PYD'nin istihbarat polisleri yargıya hesap verecek. FETÖ lideri Fetullah Gülen aleyhine kitap yazacağının anlaşılması üzerine düzmece bir raporla sol terör örgütü mensubu olarak dinlemeye alınan gazeteci Haydar Meriç, 31 Mayıs 2011'de Kırklareli'nde kaçırıldıktan sonra öldürülmüş, cesedi 18 Haziran 2011'de Düzce Akçakoca açıklarında bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Meriç cinayeti dosyasını tozlu raflardan indirerek inceleme altına almıştı. Yapılan araştırmada, İstihbarat Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli FETÖ'nün özel timinin, Meriç kaçırılmadan önce Kırklareli'ne gittikleri ve kitabı ele geçirmek için yasa dışı yöntem ve metotlarla çalışma yürüttükleri tespit edilmişti. Usulsüz şekilde dinlenen Meriç'in bu süreçte açırılarak öldürüldüğü, olayla ilgili delillerin ise kasıtlı olarak karartıldığı iddia edilmişti.



15'İNE TUTUKLAMA İSTEMİ


Şüphelilerin Haydar Meriç'in FETÖ lideri Fetullah Gülen'in eşcinsel olduğuyla ilgili iddialara yönelik kitap hazırlığı içerisinde olduğu bilgisini aldıktan sonra teknik ve fiziki takibe aldıkları, kitabını çıkarmasını engellemek için çeşitli girişimlerde bulundukları öne sürülmüştü. Şüphelilerin, eski CHP Lideri Deniz Baykal ve MHP'lilere yönelik kaset kumpası kuran ekip de yer aldığı bilgisine de ulaşılmıştı. Tüm bu bilgiler ışığında operasyon için düğmeye basılmıştı. 22 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan operasyonda ,usulsüz dinleme davasında da tutuksuz yargılanan dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürlerinden Serdar Güldalı'nın da aralarında bulunduğu 30 istihbarat polisi gözaltına alınmıştı. Düzmece bir raporla sol terör örgütü mensubu olarak dinlemeye alınan Haydar Meriç'in kaçırılarak öldürülmesi olayıyla ilgili sorgulanan şüphelilerden 13'ü emniyetten serbest bırakıldı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 18 şüphelinin savcılık tarafından ifadeleri alındı. Şüphelilerden 15'i tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edilirken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.






#FETÖ
#Fetullah Gülen
#Haydar Meriç
8 yıl önce