Meclis'e yeni sığınak yapılacak

Yeni Şafak
12:0420/09/2016, Salı
G: 20/09/2016, Salı
AA

15 Temmuz'da darbeci askerlerin bomba yağdırdığı Meclis binasında onarımın devam ettiğini belirten TBMM Başkanı Kahraman, yeni sığınak yapılacağını açıkladı. Kahraman ayrıca, bazı noktalarda bombaların izlerinin saklanacağını ve 'Demokrasi Müzesi' adı altında bir mekan olarak muhafaza edileceğini belirtti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, hain kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü askerler tarafından hedef alınan Meclis binasıyla ilgili açıklama yaptı. Yeni sığınak yapılacağını belirten Kahraman, bombaların izinin saklanması için 'Demokrasi Müzesi' çalışması olduğunu da anlattı.



Eskiden yapılan sığınağın yetersiz olduğuna dikkati çeken Kahraman, "Oranın çok çok yetersiz olduğunu hatta olmadığını, sığınak olmadığını gördük. Günümüz şartlarına, sivil savunma şartlarına, normlarına uygun bir sığınak yapacağız" dedi.



Meclis'te zarar gören yerlerin onarıldığını ifade eden Kahraman, Yalnız Başbakanımızın bulunduğu odanın ve onun çevresindeki bomba izlerinin saklanmasını ve 'Demokrasi Müzesi' adı altında bir mekan olarak muhafazasını uygun gördük" ifadelerini kullandı.



Bahçede bombanın düştüğü yerde çukur oluştuğunu belirten Meclis Başkanı, Orada yine tankın ezdiği bir araba, buradaki çukur, burası da kapalı hale getirilecek ve Meclis'le o çukur arasındaki yola 'Demokrasi Yolu' denilecek. Kenarında da 15 Temmuz darbe girişimine ait resimler sergilenecek" diye konuştu.






#TBMM
#İsmail Kahraman
#Sığınak

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.