Maltepe ve Hasdal kışlalarının yeni adresi belli oldu

Yeni Şafak
13:102/08/2016, Salı
G: 2/08/2016, Salı
Diğer

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu. Başbakan Yıldırım, "Tankların çıktığı kışlaları şehir dışına taşıyoruz. İstanbul’da Maltepe ve Hasdal kışlası Çorlu ve Trakya’ya gidecek. Böylece şehir merkezinde tankın işi olmayacak. Ne işi var tankın şehir içinde" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım "Tankların çıktığı kışlaları şehir dışına taşıyoruz. İstanbul'da Maltepe ve Hasdal kışlası Çorlu ve Trakya'ya gidecek. Böylece şehir merkezinde tankın işi olmayacak. Ne işi var tankın şehir içinde?" dedi. Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimcilerinin karargah olarak kullandığı Akıncı 4'üncü Ana Jet Üssü'nün de kapatılacağını hatırlattı.



FETÖ'nün darbe girişimcilerinin karargah olarak kullandığı Akıncı 4'üncü Ana Jet Üssü, 1402 yılındaki Ankara Savaşı sırasında da bir ihanete sahne oldu. Akıncı Üssü, darbe girişiminde hainler tarafından karargah olarak kullandı. Aralarında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de olduğu komutanlar, rehin alınarak buraya getirildi. Darbe girişimi sırasında, buradan kalkan uçaklar kullanıldı.




#Binali Yıldırım
#TBMM
#Hasdal kışlası
#Maltepe kışlası

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.