|

Malatya'da peş peşe 5,2 ve 4,7'lik iki deprem

AFAD, merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bu depremden üç dakika sonra 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Sarsıntı çevre il ve ilçelerde de hissedildi. "Bildirilen herhangi bir olumsuzluk yok" diyen Malatya Valisi Ersin Yazıcı, "Ağır hasarlı binalardan uzak durun" uyarısında bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "AFAD başta olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır" dedi.

Pınar Görgü
17:55 - 23/11/2023 Perşembe
Güncelleme: 18:36 - 23/11/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Malatya Battalgazi ilçesinde peş peşe 5,2 ve 4,7'lik iki deprem meydana geldi.
Malatya Battalgazi ilçesinde peş peşe 5,2 ve 4,7'lik iki deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre, Malatya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 17.46'da Battalgazi ilçesi merkezinde meydana gelen deprem yerin 6.9 kilometre derinliğinde gerçekleşti



Bir sarsıntı daha hissedildi

5,2'lik depremin ardından saat 17.49'da 4,7 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha kaydedildi.



Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,
"Malatya Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun"
ifadelerini kullandı.

Validen ilk açıklama: Ağır hasarlı binalardan uzak durun

Malatya Valisi Ersin Yazıcı,
"Bildirilen herhangi bir olumsuzluk yok. Ağır hasarlı binalardan uzak durun"
dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bölgeyi taramak için ambulanslar görevlendirildi

Depremlerin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise,
"Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş Sağlık Afet Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülerek depremin hissedildiği bilgisi alınmış, bölgeyi taramak için ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."
dedi.


#Malatya
#deprem
#AFAD
10 ay önce