
Dubai Şeyhi Maktum'un şirketi Sama Dubai'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İETT arazine yapmayı planladığı proje ile gündeme gelen burgu ikiz kuleleri, DAP Yapı Anadolu yakasında yükseltecek
Maltepe'de inşa ettiği DAP Royal Center ve DAP Royal Towers ile mimaride Dubai havası estiren DAP Yapı, Dubai Şeyhi Maktum'un İstanbul hayali olan burgu kuleleri de kente ilk diken inşaatçı olma ayrıcalığını kazandı. Maktum'un şirketi Sama Dubai'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İETT arazine yapmayı planladığı proje ile gündeme gelen burgu ikiz kuleleri, DAP Yapı Anadolu yakasında inşa ediyor. Sama Dubai 2007'de Levent'te ikiz burgu kuleler inşa etmek istemiş; ancak ihalesini kazandığı İstanbul Belediyesi'ne ait arsa satışının mahkemece durdurulmasıyla proje hayata geçirilememişti.
DAP Yapı'nın burgu kuleleri ise Kadıköy, Ataşehir ve Kartal ilçelerinin komşusu konumundaki Maltepe'nin, İstanbul'un en güzel Adalar manzarasına sahip olan sahilinde yükseliyor. DAP BURGU'nun kuleleri, Dubai firmasının yapamadığı ikiz burgu kulelerden daha kavisli, yuvarlak hatlı ve estetik konseptiyle dikkat çekiyor. Bağdat Caddesi'nin dinamizmini Sabiha Gökçen Havaalanı, Marina ve Adalet Sarayı'nın canlılığıyla harmanlıyor. Araştırmalar, yoğun ziyaretçi trafiğini işaret eden bölgede otel ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.
“20 yıl sonrasının gecekondularını yapmam” diyerek, mimari açıdan zor projeleri tercih etme yolunu seçen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, temel hafriyatına başlanan kuledeki rezidansların en geç 30 ayda teslim edileceğini belirtirken, erken teslimin de gündemlerinde olduğunu ifade etti. İkiz burgu kulelerin 22 katlı olacağını belirten Yılmaz, rezidansların işletmesini bir otel şirketine vereceklerini bildirdi. Ziya Yılmaz, “Daireyi satın alan, oturmadığı dönemde işletmeci şirket vasıtasıyla otel odası olarak kiraya verebilecek. Böylece bir dairenin bir aylık kira geliri normal kira gelirine göre üçe, dörde katlanacak” dedi.
Kulelerin yapılacağı araziyi daha önce otel inşa etmek üzere aldıklarını belirten Yılmaz, kendi arsalarına yaptıkları için inşa maliyetinin 80 milyon lira olduğunu vurguladı. Projeyi önce eski müşterilerine duyurduklarını anlatan Yılmaz, ilk bloktaki dairelerin 44'ünün bu yolla satıldığını kaydetti. E-5 Karayolu'na paralel DAP Burgu kuleler Marmaray İstasyonu'na 50 metre, Anadolu yakası Adalet Sarayı'na 5 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 10 dakika uzaklıkta.. Projede 4 mevsim üzeri açılır-kapanır havuz ile helikopter pisti de mevcut.
Otel konsepti olacağı için rezidanslar da buna uygun olarak stüdyo, 1+1 ve 2+1 olmak üzere toplam 246 daireden oluşacak. DAP Yapı, ikiz burgu kulelerin işletmesi için İstanbul Anadolu yakasında faaliyet gösteren otel zincirleriyle görüşüyor. Stüdyo dairelerin fiyatı 149 bin liradan başlarken, 2+1 dairelerin fiyatı 500 bin liraya kadar çıkıyor. İkiz burgu kulelerde 22 stüdyo, 178 1+1 ve 46 adet de 2+1 daire yer alacak.
Projedeki dairelerin kısa vadede yüzde 35 prim yapacağını belirten Ziya Yılmaz, uzun dönemde fiyatlardaki artışın yüzde 100'ü bulabileceğini söyledi. Sadece kâr etmek için değil İstanbul'un siluetine ve gelecek nesillere sanat eseri gibi eserler bırakmak istediklerini anlatan Yılmaz, Maltepe ve Kartal bölgesinde toplam 14 kule inşa edeceklerini söyledi.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.