FETÖ’ye skandal devlet yardımı

Talha Menteş
04:0031/01/2019, Thursday
G: 31/01/2019, Thursday
Yeni Şafak
FETÖ'nün Makedonya'daki yayın organi Zaman Makedonya gazetesi
FETÖ'nün Makedonya'daki yayın organi Zaman Makedonya gazetesi

Makedonya’da iletişimden sorumlu devlet bakanlığı “basım ve dağıtım desteği” verdiği 11 medya kuruluşu arasına FETÖ’nün yayın organı ‘Zaman Makedonya’yı da aldı. Örgütün yayın organına 15 bin Euro verilecek. Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği karara tepki gösterdi.

Türkiye dünyanın dört bir yanında FETÖ varlığına karşı mücadele verirken, yakın ilişkilerin olduğu Makedonya’dan skandal bir karar geldi. İletişim Sorumlu Devlet Bakanlığı, ‘basım ve dağıtım desteği’ verdiği 11 medya kuruluşu arasına FETÖ’nün yayın organı ‘Zaman Makekonya’yı da aldı.

Programdan destek almak için gerekli olan “düzenli basım” ve “tiraj” şartlarını karşılamadığı halde FETÖ’nün yayın organına 15 bin Euro destek aktarılacağı açıklandı. Ülkedeki etnik gurupların yayın organlarını desteklemeyi amaçlayan programdan hiçbir toplumsal karşılığı olmayan FETÖ’cülerin de yararlanması hem Türkiye’yi, hem de Makedonya’daki Türk toplumunu ayağa kaldırdı.

Elçilik devreye girdi

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği karara tepki gösterdi. Karar önce elçilikten yapılan yazılı açıklama ile kınandı. Ardından da Büyükelçi Tülin Erkal Kara bir heyetle yardım kararı alan İletişim ve Şeffaflıktan Sorumlu Devlet Bakanı Robert Popovski ile görüştü.Elçi Kara, görüşmede FETÖ’nün yayın organına mali destek sağlanmasından duyduğu büyük rahatsızlığı ileterek “Bu durum kesinlikle kabul edilemez” mesajı verdi.

Başbakan'a ilettiler

Türk Demokratik Partisi (TDP) heyeti önceki gün Başbakan Zoran Zaev ile görüşerek FETÖ’nün yayın organına yapılan yardımın gözden geçirilmesini istedi. Ülkede yayın yapan TİMEBALKAN’a konuşan TDP Genel Başkanı Beycan İlyas, FETÖ destekli “Zaman” Gazetesi’ne verilen desteği kınadıklarını açıkladı.Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Genel Başkanı Hüsrev Emin karara karşı eylem çağrısı yaptı. Emin şu ifadeleri kullandı:

Kardeşliğe darbe

  • “Bu karar, her platformda, her görüşmede, her toplantıda sıkça vurgulanan Makedonya - Türkiye dost ve kardeş ülkedir anlayışına vurulan bir darbedir. Makedonya Cumhuriyeti ve kurumlarının, 15 Temmuz 2016’da darbe kalkışması yapan ve 250 vatan evladını şehit eden, binlerce insanı yaralayan eli kanlı terör örgütü FETÖ’ye karşı Anavatanımız Türkiye Cumhuriyetine söz verildiği şekilde adaletin, milli iradenin, demokrasinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olmasını bekliyoruz.”

Kararı çekin

Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan da ilgili makamlarla görüşmeler gerçekleştirerek Türk toplumunun tepkisini dile getirdikleri aktardı. Hasan “Bu talihsiz durumun bir an önce düzeltilmesi, verilen maddi desteğin iptali için tüm mekanizmaları kullanacağımızı bildirmek isteriz” ifadelerini kullandı.

#​Makedonya
#FETÖ
#Zaman Makedonya

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.