Mahremlere büyük gözaltı

Yeni Şafak
04:0016/01/2019, Çarşamba
G: 16/01/2019, Çarşamba
Yeni Şafak
Kayseri’de FETÖ’nün “askeri mahrem yapılanmasına” yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 12’si adliyeye sevk edildi.
Kayseri’de FETÖ’nün “askeri mahrem yapılanmasına” yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 12’si adliyeye sevk edildi.

FETÖ’nün TSK’daki mahrem yapılanmasına dün büyük darbe indirildi. Ankara ve Konya başta olmak üzere birçok ilde operasyonlar düzenlenirken, TSK içinde görev yapan 250’den fazla FETÖ’cü için yakalama kararı çıkarıldı. Ankara’da gözaltı kararı verilenlerden 50’sinin jandarmada muvazzaf asker olduğu açıklandı.

FETÖ’ye göz açtırmayan polis, dün örgütün mahrem yapılanmasına büyük darbe indirdi. Ankara ve Konya başta olmak üzere birçok ilde TSK içindeki mahrem yapılanmaya operasyon düzenlendi. En kritik operasyonlardan biri Ankara’da yapıldı. Başkentte Jandarma Genel Komutanlığı çalışanı 50 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi. Örgütün “mahrem imamları” ile ankesörlü telefonlarla haberleştikleri belirlenen ve itirafçıların ifade ve teşhisleriyle FETÖ ile irtibatları tespit edilen 3 teğmen ve 47 astsubayın yakalanması için operasyon başlatıldı. Ankara’daki diğer operasyonda ByLock kullanıcısı 55 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Konya’da TSK’daki mahrem yapılanmaya yönelik soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 50 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Operasyonda şüphelilerin 12’si yakalandı. Kırıkkale’de de “askeri mahrem yapılanma”ya yönelik soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 30 muvazzaf askerden 19’u yakalandı. Kocaeli’de TSK’daki yapılanmaya yönelik soruşturmada, 17’si muvazzaf 22 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı operasyonda 3 muvazzaf üsteğmen, 10’u muvazzaf 14 astsubay ve 2 muvazzaf uzman çavuş olmak üzere 19 şüpheli gözaltına alındı.

BYLOCK’ÇULAR YAKALANDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün TSK’daki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada, “ardışık arama” ile arandıkları tespit edilen bir binbaşı, 2 üsteğmen, teğmen ve 10 astsubay rütbesindeki 14’ü muvazzaf, 15 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Artvin’de 4 muvazzaf asker, Eskişehir’de biri muvazzaf astsubay olmak üzere 3 şüpheli gözaltına alındı. İzmir’de örgütün emniyet yapılanmasında “mahrem imam” olduğu iddia edilen bir kişinin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli yakalandı. İzmir’deki başka bir operasyonda da örgütün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları tespit edilen 9 zanlı yakalandı.

#FETÖ
#Mahrem
#TSK
#gözaltı
#ByLock

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.