Mahrem bilgileri Gülen’e aktarmış

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0013/08/2016, Cumartesi
G: 13/08/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

TSK içindeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında itiraflarda bulunan bir subay, Tümamiral Uğurlu ile Tuğamiral Aktürk’le ilgili önemli bilgiler paylaştı. Subay, “İki isim FETÖ’ye bağlı aşırı itaatkardı. Örgüt tarafından verilen tüm emir ve talimatları yerine getirirdiler” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nden kopan ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen “TSK'daki FETÖ yapılanması soruşturması” kapsamında ifade veren bir subay, hakkında yakalama kararı bulunan ve “ABD'ye iltica” talebiyle gündeme gelen Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ile Tuğamiral Ali Suat Aktürk'ün, “örgütün hedefleri doğrultusunda hizmet veren itaatkar FETÖ üyeleri” olduğunu ileri sürdü.



SUBAY SAVCIYA İTİRAF ETTİ


FETÖ'den koparak, itirafçı konumunda “TSK'daki FETÖ yapılanması” soruşturması kapsamında Başsavcıvekili Okan Bato'ya ifade veren üst rütbeli subay, örgüt aracılığıyla tanıştıkları Uğurlu'nun, “FETÖ'ye bağlı aşırı itaatkar, örgüt tarafından verilen tüm emir ve talimatları yerine getiren” bir yapısının bulunduğunu öne sürdü. İtirafçı subay, Uğurlu'nun mesai arkadaşları ile alt ve üst rütbedeki askeri personel hakkında etnik kimlik, siyasi görüş, aile yapısı, alkol-kadın-para-makam olarak adlandırılan zaafiyetler hakkında bilgi topladığını ve bunları raporlayarak Fetullah Gülen'e iletilmek üzere örgüt hiyerarşisi içerisinde bağlı bulunduğu kişilere aktardığına defalarca şahit olduğunu anlattı.



FETÖ'YE AŞIRI İTAATKAR


İtirafçı subay Uğurlu hakkında ayrıca, çalıştığı birlikte ilgili bilgi ve belgeler ile Genelkurmay Başkanlığından gelen birçok belgenin fotokopilerini veya CD'ye basılmış hallerinin de örgüt üyelerine teslim ettiği bilgisini paylaştı. Aynı operasyon kapsamında aranan Tuğamiral Ali Suat Aktürk hakkında da “FETÖ'ye bağlı aşırı itaatkar, örgüt tarafından verilen tüm emir ve talimatları yerine getiren kişi” bilgisini veren subay, Aktürk'ün de Uğurlu gibi mesai arkadaşları hakkında etnik kimlik, siyasi görüş, aile yapısı, alkol-kadın-para-makam olarak adlandırılan zaafiyetlerine ilişkin topladığı bilgiler ile çalıştığı birliğe ait bilgi ve belgeleri örgüte ulaştırdığını söyledi.


#TSK
#Fetullahçı Terör Örgütü

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.