Yeni Şafak

Mahkumlara bayram müjdesi

Yeni Şafak
23:0031/10/2004, Pazar
G: 26/05/2017, Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Hükümet, Yeni TCK'nın Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra af bekleyen mahkumlara bayram müjdesi vermeye hazırlanıyor. Bayram öncesi çıkarılması planlanan yeni TCK ile yaklaşık 15 bin mahkum aftan hemen yararlanacak.

---------------------------------- manset ------------------------------------------- ---------------------- manset ---------------------

Yürürlük tarihi 1 Nisan 2005 olan yeni Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) lehte olan hükümlerinden sanık ve mahkumların hemen yararlanıp yararlanamayacağı tartışmasına son veriliyor. TCK'nın Yürülüğü Hakkındaki Kanun Tasarısı , bugün Adalet Alt Komisyonu'nda son şeklini alacak. Bu tasarıya Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine "1 Nisan 2005 tarihinden önce kesinleşmiş olan mahkumiyet kararları hakkında yeni Türk Ceza Kanunu'nun lehe olan hükümleri öncelikle dikkate alınarak ve Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun 402'nci maddesi uyarınca infazın ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilecektir" hükmü konulacak.

15 bin mahkum tahliye edilecek

Hükümet, bu düzenlemeyi Adalet Komisyonu'nda süratle görüşüp Genel Kurul'dan Ramazan Bayramı öncesinde çıkartmayı hedefliyor. Yürürlük Kanunu'nun bu şekilde Meclis'ten geçmesi halinde TCK'nın lehte olan hükümlerinden yararlanacak yaklaşık 15 bine yakın mahkumun tahliye olması bekleniyor. TCK'nın lehte olan hükümlerinin uygulayan birçok mahkemenin 3 bine yakın kişiyi tahliye ettiği bildirildi.

Daha çok çocuklar yararlanacak

Yeni TCK'da küçük çocukların işledikleri suçlara verilen cezalarda indirime gidildi. Baklava çaldığı için çocuklara 10 yıla kadar hapis cezası verilirken yeni TCK bu suçların cezasını azalttı. Yürürlük Kanunu'nun çıkmasıyla birlikte özellikle çocukların cezaevlerinden tahliye edilecekleri belirtildi.

  • BİLAL ÇETİN/ANKARA

    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    Yorumlar

    Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

    Henüz yorum bulunmuyor

    İlk yorumu siz yapın.

    Kapat

    Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

    Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.