|

Kurultay öncesi trol ağı devrede

CHP’nin eski genel başkanı Kılıçdaroğlu, eylüldeki tüzük kurultayı öncesi trol ağını yeniden devreye soktu. CHP’li vekil Eren Erdem’in, 121 hesapla iletişime geçtiği ve bazılarıyla anlaştığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu için çalışan bazı isimlerin Genel Başkan Özgür Özel'i hedef alan paylaşımlar yaydıkları gözlemlendi.

04:00 - 10/08/2024 Cumartesi
Güncelleme: 13:26 - 10/08/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu, Eren Erdem.
Kemal Kılıçdaroğlu, Eren Erdem.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı için çalışmalara başladı. 4-9 Eylül’de yapılacak tüzük kurultayı için Kılıçdaroğlu'nun yeni eylem planı oluşturdu. Sahalara dönmeye hazırlanan Kılıçdaroğlu, toplumun önde gelen isimleri, siyasetçiler, kanaat önderleri ve sivil toplum temsilcileriyle görüşmeyi planlıyor.

ANLAŞMALARI ERDEM YAPIYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 121 trol hesapla 40 milyon sosyal medya kullanıcısına ulaşmaya çalışan Kılıçdaroğlu, yine aynı yöntemi devreye soktu. Bu kapsamda CHP Milletvekili Eren Erdem’in, sosyal medyada trol hesapların yöneticileriyle görüştüğü öğrenildi. Yeni Şafak’ın 5 Mayıs 2023’te manşetten duyurduğu ‘trol ağı’nda yer alan 121 hesabın sahibiyle iletişime geçen Erdem’in bazı isimlerle anlaşmaya vardığı da iddia edildi.

ÖZEL’İ HEDEF ALIYORLAR

Erdem’le Kılıçdaroğlu için çalışmak için anlaşan bazı isimlerin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan paylaşımlar yaptıkları gözlemlendi. Bu trol hesaplardan ‘şimdilik’ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu’nu hedef yapmamaları istendiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun kurultaya kadar Özgür Özel'e karşı İmamoğlu'nu yanına çekmeye çalıştığı ileri sürüldü.



#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Eren Erdem
1 ay önce