|

Kurtulmuş'tan 'Musul' tepkisi: 2 senedir neredeydiniz?

Irak'ın Musul kentinin 2014 yılından beri terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, koalisyon ülkelerine seslenerek, "Şimdi Musul'u DEAŞ'ten temizleyecekler, Üsküdar'da akşam oldu, 2 senedir neredeydiniz?" diye konuştu.

Yeni Şafak
21:58 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:24 - 19/10/2016 Çarşamba
AA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Antalya İl Teşkilatında partililerle bir araya geldi.



Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da gösterdikleri büyük cesaret ve dirayetten dolayı herkese sevgi ve saygılarını sunduğunu söyledi.



15 Temmuz'da Türk milletinin tamamına yakınının başrol oyuncusu olarak yer aldığı büyük bir demokrasi kahramanlığı ortaya koyduğunu ifade eden Kurtulmuş, 241 kişinin şehit düştüğünü, 2 bin 194 kişinin gazi olduğunu, fakat o akşam meydanları dolduranların tamamının "Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim" inancıyla sokaklara çıktığını dile getirdi.



Kurtulmuş, 15 Temmuz'un tarihi bir zafer olduğunu ve Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.




Temmuz 2015'ten bu yana Türkiye'nin birçok terör örgütünün hedefi haline geldiğini ifade eden Kurtulmuş, DEAŞ'in, PKK'nın, bütün terör örgütlerinin üzerine gidildiğini, bu nedenle darbeyle devletin önünü kesmeye çalıştıklarını kaydetti.



Musul operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, Irak Başbakanının sözleriyle ilgili olarak, şöyle konuştu:



"Irak'ta yabancı asker istemiyorlarmış. Amerikalılar Irak'ı işgal ettikleri zaman neredeydiniz? Türk askerinin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur. Ama biz kusura bakmayın Musul halkının kim olduğunu çok iyi biliriz. Bu bölgede yaşayan Türkmenler, bu bölgede yaşayan Kürtler, bu bölgede yaşayan Araplar, bu bölgede yaşayan Ezidiler, Sünniler, Şiiler, hepsi aynı coğrafyanın insanıdır ve asırlardır beraber yaşadığımız dostlarımızdır."



Ortadoğu sokaklarının bilgisayar başında oyun oynamaya benzemediğini ifade eden Kurtulmuş, "Ortadoğu'nun bu sokakları arasında labirentte kaybolur gibi kaybolursunuz. Şimdi Musul'u DEAŞ'ten temizleyecekler, Üsküdar'da akşam oldu, 2 senedir neredeydiniz?" diye konuştu.



Kurtulmuş, Musul'un DEAŞ'ten temizlenirken, PKK, PYD gibi başka bir terör örgütlerinin getirilmesini Türkiye'nin asla kabul etmeyeceğini sözlerine ekledi.




Musul sonrası göç dalgası ve mezhep çatışması Musul'un 4 olası riski Musul değil petrol savaşı



#Başbakan Yardımcısı
#Numan Kurtulmuş
#Musul
#DAEŞ
#Irak
8 yıl önce