Teklifin geneli 155, 1. maddesi 148 ret, 2. maddesi 149 ret aldı. Sonuçlar doğrultusunda ortaya çıkan tablo CHP'nin de HDP'yle birlikte hareket ettiğini gösterdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun teklife 'evet' diyeceklerini açıklamasına rağmen partisinin gerçek tutumumun 'hayır' olduğu oylamada gün yüzüne çıktı. CHP-HDP bloğunu ortaya koyan oylamada, Kılıçdaroğlu'nun da ret oyu verdiği belirtildi.
Teröre verdikleri destek sebebiyle dokunulmazlık zırhının kaldırılacağı korkusuna kapılarak Anayasa Komisyonu'nda terör estiren HDP'lilerin ise Genel Kurul'daki rahat tutumları dikkati çekti. Anayasa Komisyonu'nda sudan sebeplerle her fırsatta kavga çıkaran HDP'lilerin, CHP desteğini yanlarına almaları sakin tavırlarından hissedildi. HDP, CHP'nin 'hayır' oyu kullanacağını bildiği için Genel Kurul'da gerginlik çıkarmadı. CHP'nin tutumuna tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise “Demedi demeyin, bir sonraki genel veya yerel seçimlere CHP ve HDP seçim ittifakı yaparak girerler. Terör destekçisi CHP" değerlendirmesinde bulundu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklar konusunda AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu anayasa değişikliği teklifine “evet" oyu kullanacaklarını açıklamış, “Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Anayasaya aykırı bir düzenleme geliyor. Bunu biliyoruz ama buna 'evet' diyoruz. Demokrasi için bir bedel ödenecekse öderiz" demişti.
2 Mayıs'ta da Meclis Anayasa Komisyonu'nda dokunulmazlık teklifi AK Parti, CHP ve MHP'nin oyları ile geçmişti. Görüşmelerde, CHP Anayasa Komisyon üyesi Bülent Tezcan, yaptığı konuşmasının ardından teklife evet oyu vereceklerini söylemişti. Teklifin 1. ve 2. maddesi AK Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmişti. Ancak, dokunulmazlıklar kaldırılsın diyen CHP'nin 16 gün sonra karar değiştirmesinin sebebi merak konusu oldu.