|

Kurban etiyle para aklamışlar

Denizli’deki FETÖ soruşturmasında, bir yemek şirketinin vatandaşlardan toplanan paralarla hayır için kesilen kurbanların etlerini, ihtiyaç sahiplerine dağıtmayıp kurumlara satarak, kara para akladığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:35 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Denizli'deki FETÖ soruşturması kapsamında “ByLock” kullandığı tespit edilen şüphelilerin de aralarında bulunduğu yemek şirketi yöneticisi ve çalışanı 16 kişiden 8'i tutuklandı. Soruşturmada, örgütün Kurban Bayramlarında Denizli'deki kurban kesim yerlerinden biri olan yemek şirketinin, iş adamlarından ve diğer vatandaşlardan alınan kurban hisseleri ile kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmayıp yemek şirketi vasıtasıyla kurumlara satarak, kara para akladığı ortaya konuldu. Örgütün bir günde yaklaşık 500 büyükbaş hayvan kestirdiği, fazla olan etleri de Afyon'daki bir sucuk fabrikasına gönderdiği belirlendi.



BEDDUA İÇİN KURBAN


Örgütün 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ elebaşısının beddualarının tutması için hocaları için kurban kestirdikleri, kasabın eline verdikleri "Hocaefendi bundan sonra sıkıntı çekmesin, duaları kabul olsun, bedduaları tutsun, hizmet hareketi tekrar eski günlerine dönsün" diye yazılı kağıttan dua okuyarak kurban kestirdikleri ortaya çıktı. Ayrıca şirketin sadece bir kurban bayramında sucuk yapılmak üzere Afyon'a gönderilen stok fazlası kurban etlerinden 3 milyon lira aldığı belirlendi.


#FETÖ
#ByLock
8 yıl önce