Kur’an kurslarında mecburi final

Yeni Şafak
Ayfer Mallı
04:0015/08/2016, Pazartesi
G: 14/08/2016, Pazar
Yeni Şafak

Öğrencilerin yaz tatiline girmesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 20 Haziran tarihinde başlatılan yaz Kur’an kursları, planlanan tarihten iki hafta önce kapandı. Kapatılma kararında FETÖ darbe soruşturması kapsamında açığa alınan personelin durumu ve memurlara konulan izin yasağının kaldırılması etkili oldu.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur'an kursu organize etmişti. 20 Haziran'da başlayan Kur'an kurslarının 9 hafta sürmesi planlanmıştı. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim görebilecekti.



PERSONELE TAKİP


15 Temmuz'da FETÖ mensuplarının hain darbe girişiminden Kur'an kursları da etkilendi. 26 Ağustos'ta bitirilmesi planlanan “Yaz Kur'an Kursları”, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan “Görülen lüzum üzerine” açıklamasıyla iki hafta önceden sonlandırıldı. Fahrilikten, kadroya geçen Kur'an kursu öğreticileri içinde inceleme başlatan Diyanet, 2 bine yakın Kur'an kursu öğreticisini açığa almıştı. Açıktan atanan vaizler için de FETÖ temizliğini devam ettiren Diyanet, FETÖ bağlantılı personelin Kur'an kurslarında propaganda yapıp yapmadığını da araştırıyor.



MOTİVASYON DÜŞTÜ


Diyanet, incelemeler kapsamında açığa alınan personel sayısının fazla olması ve öğretici eksikliğinin baş göstermesi ve darbe sonrası öğretici ile öğrencilerin motivasyonun düşmesi nedeniyle Kur'an kurslarını erken bitirme kararı aldı.



İZİN YASAĞI ETKİLİ OLDU


OHAL kararları kapsamında memurlara konulan izin yasağının kaldırılması da etkili oldu. Yasağın kaldırılması, akabinde birçok memurun izne ayrılması, darbe girişimi sonrası azalan öğrenci sayısının daha da azalmasına neden oldu.


#Kur’an kursları
#Diyanet
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.