EDISYON:

Kuraklık için çare baraj

Haber Merkezi
04:0022/01/2023, Pazar
G: 22/01/2023, Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu.

Bursa’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuraklığa dikkat çekti. Gemlik Büyükkumla Barajı’nı hizmete açtıklarını belirten Erdoğan, “Malum kuraklık var. Soruyorlar, ‘Çare ne?’ Çare, işte bizim de yaptığımız gibi baraj, baraj, baraj. Eğer bu barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Hizmet Binası, Dağyenice Doğal Yaşam Turizm Kompleksi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında yaşanan kuraklığa dikkat çekti. Çözüm için baraj yapımını öneren Erdoğan, “Eğer bu barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz” dedi.

BÜYÜKKUMLA BARAJI HİZMETE AÇILDI

DSİ tarafından 1 milyar 745 milyon liralık yatırımla tamamlanan 14 milyar metreküpün üzerinde su depolama kapasitesine sahip Gemlik Büyükkumla Barajı’nı da buradan resmen hizmete açtıklarına belirten Erdoğan, “Malum kuraklık var. Soruyorlar, ‘Çare ne?’ Çare, işte bizim de yaptığımız gibi baraj, baraj, baraj. Eğer bu barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz.” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin Dursunbey Karyağmaz Köyü’nün Mustafakemalpaşa ilçesine nakledilmesi için yaptığı 404 konut ve 100 ahırın, Orhangazi’de inşa edilen 292 konutun, Orhaneli’de inşa edilen 148 konutun, Gemlik’te tamamlanan 224 konutun dönüşümünün resmi açılışını da buradan yaptıklarını anlattı.

20 YILDA 80 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI

Buradan temellerini attıkları, çeşitli bakanlıklar ile büyükşehir ve ilçe belediyelerince yapılacak 14 milyar lira tutarındaki yeni yatırımın da şimdiden şehre hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Elbette Bursa’ya yaptıklarımız sadece bunlardan ibaret değil. Son 20 yılda Bursa’ya toplamda ne kadar kamu yatırımı yaptık biliyor musunuz? 80 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Durmak yok.”

ULUDAĞ ALAN BAŞKANLIĞI KURDUK

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bandırma-Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Hattı’nı 2025 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Uludağ Alan Başkanlığını kurarak ülkemizin bu önemli tabiat ve turizm merkezinin hak ettiği ihtimamla korunmasını, değerlendirilmesini sağladık” dedi.

120 BİNİ AŞTIK

  • Erdoğan, toplu açılış törenine yoğun katılıma işaret ederek, “ Az önce emniyetten rakamları alayım dedim. Çünkü yol boyu, yolun sağı, solu, Bursa’da ne durumdayız diye şöyle baktım. Ve verilen rakam şu, evet 120 bini aştık” diye konuştu.

YABANCI EKONOMİ KOMİSERLERİNDNE MEDET UMUYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Yabancı ekonomi komiserlerinden medet uman müstemleke sevdalılarının ülkemizi tekrar kriz bataklığına sürüklemesine göz yummayacağız” dedi. Erdoğan, şunları kaydetti: Ekonomimizi açıkça çökertmeyi amaçlayan sermaye ırkçılığı karşısında herkesten evvel bu ülkenin sanayi ve ticaret odaları tavır koymalıydı.

İş dünyamızı fütursuzca tehdit edenlere, Türk ekonomisini kötüleyenlere, sermaye düşmanlığı yapanlara hak ettikleri cevabı sandıkta vereceğiz.

Ülkemizin stratejik yatırımlarını engellemeyi hayal edenlerin bu heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakacağız.

Milletimizin gündeminden tamamen çıkardığımız siyasi istikrarsızlık ikliminin yeniden hortlatılmasına müsaade etmeyeceğiz.

Bunların tek derdi, iradesi ve özgür karar alma kabiliyeti olmayan güdük bir şahsiyeti millete cumhurbaşkanı adayı olarak kabul ettirmektir.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE KİTABINI İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökdere Meydanı’nda Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı, Bölge İdare Mahkemesi Hizmet Binası, Dağyenice Doğal Yaşam Turizm Kompleksi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı. Tören alanına gelirken halkı selamlayan Erdoğan, Atatürk Caddesi’nden geçtiği sırada bir grubun el sallaması üzerine otobüsü durdurdu. Bu sırada, üniversite öğrencisi Kübra Yılmaz, Erdoğan’ın yanına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yılmaz’ın yanında getirdiği ve kendisinin kaleme aldığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabını imzalayıp geri verdi. Erdoğan daha sonra otobüsten halkı selamlayarak tören alanına geçti.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Bursa
#Büyükkumla Barajı
#Kuraklık

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.