Şike’de kumpas soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 32 şüpheliden 12’si ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’tan tutuklandı. Kararda, FETÖ’nün amacının FB'yi ele geçirmek olduğuna dikkat çekildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Şike'de kumpas soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 32 kişiden dönemin Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin de aralarında olduğu 12 şüpheli FETÖ'ye üye olmak ve haberleşmenin gizliliğini ihlal suçu kapsamında tutuklandı. Avukat Cemalettin Mutlu ve Ali Çelik'in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli serbest bırakıldı. Mutlu ve Çelik ile 11 kişiye yurt dışı çıkış yasağı konuldu.
Kararda, FETÖ'nün, futbol alanında da etkin olmak için topluma etkisi büyük olan bir kulübü ele geçirmeye yönelik bir hamlesinin olduğu belirtildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bir takım spor yöneticilerini yasa dışı yollarla silahlı örgüt kurmak ve liderlik yapmak iddialarıyla teknik ve fiziki takibe maruz bırakıldığı anlatıldı. Doğrudan bağlantısı olmayan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve Futbol Federasyonu Başkanının silahlı örgütle ilişkili gösterildiği belirtilen kararda şu ifadeler yer aldı:
“Söz konusu takibe ve silahlı örgüt iddialarına zemin hazırlandı. Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in irtibatlı ve örgütsel bağlantısını oluşturmak için dönemin Federasyon Başkanıyla o dönem kulüp başkanlığı yapan şahısların hiçbir tape ve HTS kaydına dayanmayan ve iddiadan ibaret olan görüşmeler soruşturmaya katıldı.” 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Şike davasında beraat kararı verildiği hatırlatılan kararda, FETÖ'nün beyin organı olarak bilinen Taraf, Bugün, Zaman, Samanyolu TV gibi yayın organlarıyla bu operasyon doğrultusunda içlerinde firari örgüt yöneticilerinin de bulunduğu kişiler tarafından soruşturmaya yönelik algı yönetimi yapıldığı belirtildi. Kararda, soruşturmanın haklılığını göstermek için firari Ekrem Dumanlı'nın 11 Temmuz 2011 tarihli yazısında 'Şike bir milattır ve herşey tepeden tırnağa yeniden şekillenir” yazısıyla operasyonlara işaret ettiğine dikkat çekildi.
Kararda sanıkların firari ve tutuklu olan diğer örgüt üyeleriyle fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri ve kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu anlaşılan, Kemal Atılgan, İbrahim Emre, Halil Ardıç'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin dönemin Organize Şube'de etkin görevde bulundukları anlatıldı. Necmettin Karapınar'ın ise haberleşmenin gizliliğini ihlal etmenin yanı sıra, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçlarından tutuklandığı kararda belirtildi.