|

Kumpasçılar açığa alınacak

HSYK başmüfettişi, paralel örgütün kumpas davalarından birisi olduğu ortaya çıkan İzmir'deki Askeri Casusluk soruşturmasını başlatan Savcı Zafer Kılınç ve tutuklama kararlarını veren hakim Serdar Ergül’ün açığa alınmasını istedi. HSYK 2. Dairesi, kararını önümüzdeki hafta verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:14 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişi, İzmir Askeri Casusluk soruşturması başlatan savcı Zafer Kılınç ve soruşturma aşamasında tutuklama kararlarını veren Hakim Serdar Ergül'ün, haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmalarını talep etti. HSYK, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devlet bürokrasisini tasfiye etmek amacıyla başta İçişleri, Dışişleri, Maliye, Ekonomi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile MİT mensuplarını fişleyerek dosyaya dahil ettiği İzmir Askeri Casusluk kumpasıyla ilgili soruşturma başlatmıştı. HSYK müfettişi, HSYK 2. Dairesi'ne bir yazı göndererek, fuhuş ihbarıyla başlayan ve casusluk soruşturmasına dönüştürülen dosyanın savcısı Zafer Kılınç ile soruşturma aşamasında tutuklama kararlarını veren Hakim Serdar Ergül'ün tedbiren açığa alınmasını talep etti.



GÜNDEMİNE ALACAK


HSYK 2. Dairesi'nin müfettişin bu talebini önümüzdeki hafta gündemine alması bekleniyor. Dairenin müfettişin talebini yerinde görmesi durumunda Kılınç ve Ergül, görevden uzaklaştırılacak. Bu durumda, her iki isim de bu süre zarfında aylık ve ödeneklerinin üçte ikisini alabilecek. Daire ayrıca, soruşturma tamamlandıktan sonra bu kişiler hakkında kovuşturma izni verebileceği gibi, eylemlerinin ağırlık derecesine göre uyarma ve meslekten çıkarmaya (ihraç) varıncaya kadar disiplin cezaları verebilecek. İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin kumpasa ilişkin hazırladığı raporda, kumpas senaryosunun emniyette hazırlandığı belirtilerek, asıl amacın asker ve bürokratın soruşturmaya dahil edilmek olduğuna dikkat çekildi. Raporda ayrıca organize bir hareket ve planlamanın söz konusu olduğu belirtildi.


#Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu
#İzmir Askeri Casusluk soruşturması
#Zafer Kılınç
#Serdar Ergül
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce