|

Kumpas resmen bitti

Paralel örgütün devlet kurumlarına sızmak için İzmir’de icra ettiği casusluk kumpası yıllar sonra resmen çöktü. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 357 tutuksuz sanığın tümünü beraat ettirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:27 - 26/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yönlendirmesiyle bazı asker ve bürokratların tasfiyesi amacıyla kasıtlı usulsüzlükler yapılarak oluşturulan 'askeri gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında, mahkeme heyeti, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık hakkında beraat kararı verdi. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar ve avukatları katılırken, sanık yakınları da duruşmaya yoğun ilgi gösterdi. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, yargılamanın sonuna gelindiğini bildirerek, tüm sanıklar hakkında 'yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması' sebebiyle esastan beraatına karar verildiğini açıkladı.



SORUMLULARA SUÇ DUYURUSU


Kızıltaş, soruşturma aşamasında görev yapan kamu çalışanları hakkında fezleke hazırlanarak cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına da karar verildiğini kaydetti. Sanıklardan emekli Tümgeneral Alaettin Parmaksız'ın geçen yıl öldüğünü, bu nedenle hakkındaki davanın düştüğünü ve beraat ettiğini belirten Kızıltaş, davanın başından bu yana firari durumda olan ve hakkında yakalama kararı devam eden sanık Necdet Kılıç'ın da beraatine karar verilerek yakalama kararının kaldırıldığını bildirdi. Kızıltaş, bu açıklamanın ardından hazırlanan 138 sayfalık karar metnini okudu. Böylece FETÖ'nün 2010 yılında başlattığı 'casusluk' kumpasının İzmir ayağı, yıllar sonra resmen sona ermiş oldu.



Paralele darbe


Erzurum'da, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 30 kişiden 11'i tutuklandı, 19 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlardan 2'si, eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve eski belediye başkan yardımcısı Hadi Zaimoğlu. Bu isimlerin, Aziziye ilçesindeki bir gayrimenkulü, belediye imkanlarıyla sahte belge düzenleyerek 4 Mayıs 2011'de FETÖ'ye finans sağlamak üzere sattığı kaydediliyor. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Cengiz ile Zaimoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında, 'kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve silahlı terör örgütüne üye olma' gibi suçlardan soruşturma başlatmıştı. 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 30'u yakalanmıştı. Halen yakalanamayan 5 şüpheli ise aranıyor.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel örgüt
#Kumpas
#casusluk kumpası
8 yıl önce