Küllerinden doğuyor

Yeni Şafak
Haluk Karakaya
04:004/07/2018, Çarşamba
G: 4/07/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Yeşil alan miktarı artarken personel ve vatandaşın kullanımı için sosyal alanlar da olacak.
Yeşil alan miktarı artarken personel ve vatandaşın kullanımı için sosyal alanlar da olacak.

15 Temmuz hain darbe girişiminde hasar gören ve yıkılan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün hizmet binası, akıllı bina konseptiyle yeniden inşa ediliyor. Temeli atılan yeni binanın 2 yılda tamamlanması planlanıyor. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyacak bina, muhtemel terör saldırılarına karşı daha dayanıklı inşa edilecek.

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğünün yıkılan hizmet binasının temeli atıldı. 32 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan ve 85 milyon liraya mal olacak yeni binanın 2 yılda tamamlanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hazırlanan farklı projeler arasından seçtiği bina, Ankara Emniyeti’nin artan ihtiyacını da karşılayacak şekilde tasarlandı. Akıllı bina konseptinde inşa edilecek proje, son teknolojik ekipmanlarla donatılacak. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyacak bina, çok katlı olmayıp yatay mimari anlayışla tasarlandı.


KALIN DUVARLAR ÖRÜLECEK

15 Temmuz’da hainlerin helikopter ve F16 ile saldırmasından sonra, muhtemel bir terör olayına karşı tedbirler de projede unutulmadı. Yeni binanın duvarları Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da inşa edilen kamu binalarında olduğu gibi kalın ve dayanıklı olacak. 15 Temmuz sonrası eski bina kullanılmaz hale geldiği için birçok şube müdürlüğü emniyet kampüsü dışında hizmet veriyordu. İnşaatın tamamlanmasıyla şubeler tek çatı altında toplanacak.

  • Sosyal alanlar olacak
  • Otoparkın yeraltına alınmasıyla dış alanın yeşillendirilmesine imkan sağlanacak. Böylece emniyet kampüsü içerisinde eskiye oranla yeşil alan miktarı artarken personel ve vatandaşın kullanımı için sosyal alanlar da olacak.
#Ankara Emniyet Müdürlüğü
#15 Temmuz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.