|

Kuleli’de kokteyl oyunu

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası tutuklanan EDOK Okullar Komutanı Orgeneral Abdullah Barutçu, Kuleli Askeri Lisesi'nde okuyan İstanbullu öğrencilerin ‘kokteyl var’ denilerek okula çağrıldığını anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Saturday
Güncelleme: 00:42 - 30/07/2016 Saturday
Yeni Şafak

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında önceki gün tutuklanan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Okullar Komutanı Orgenaral Abdullah Barutçu'nun ifadesine ulaşıldı. Barutçu, 14 Temmuz'da İstanbul Kuleli Askeri Lisesi'nde mezuniyet törenine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu ile birlikte katıldığını, ertesi gün de Maltepe Askeri Lisesi'ndeki tören için İzmir'e gittiğini, aynı gün Ankara'ya döndüklerini anlattı. Darbe gecesinde uçak sesleri üzerine uyandığını söyleyen Barutçu, şunları söyledi: “Olup biteni evimde televizyondan takip ettim. 'Kuleli direniyor' şeklinde haber görünce çok şaşırdım. Çünkü okulda sınava giren öğrencilerden hariç kimsenin bulunmaması, herkesin izinde olması gerekiyordu.”



MANZARA PERİŞANDI


“16 Temmuz günü Kuleli Askeri Lisesi'nde darbe girişiminde bulunanları tespit için görevlendirildim. 17 Temmuz sabahı İstanbul'a gittim. Liseye vardığımda manzara perişandı. Beni o gün acilen atanan Kurmay Albay karşıladı. Birlikte Kuleli Askeri Lisesi'ne baktığımızda, bahçede öğrencilerin top oynadığı futbol sahası kalelerinin helikopterin inişini kolaylaştırmak için söküldüğünü gördüm. Yaptığımız araştırmada bir önceki Okul Komutanı Albay Muammer Aygar ile onun yerine atanan Albay Mürsel Çıkrıkçılar'ın darbe gecesi İstanbu'da ikamet eden çocukları 'kokteyl var' diyerek okula topladıklarını, darbe girişimine katıldıklarını tespit ettik.”



Tugaydan 4 araç gelmiş


Barutçu ifadesinde darbe girişimi gübübü şöyle anlattı: “Darbe girişimi günü tugaydan 16.00 sıralarında 4 araç gelmiş. Kuleli Askeri Lisesi'ndeki destek kıtalarında askerliğini yapan erleri doldurarak 2 araç Boğaz Köprüsü'ne, 2 araç da Fatih Sultan Mehmet


Köprüsü'ne gönderilmiş. Bütün bunlar olurken iki albay da Kuleli Askeri Lisesi'nde bulunuyormuş. Bu tespitlerimizi emniyet birimlerimize bildirdik.”


#Abdullah Barutçu
#FETÖ
8 years ago