Küçük diye yırtmışlar!

Yeni Şafak
Mustafa Sait Özkan
04:0017/07/2018, Salı
G: 17/07/2018, Salı
Yeni Şafak
Hidayet Arı - Şener Topuç
Hidayet Arı - Şener Topuç

15 Temmuz darbe girişiminde kritik görevlerde yer alan aralarında İstanbul’daki ana darba davasında 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski 1. Ordu Harekat Yarbaşkanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler’in de olduğu 6 tuğgeneralin, 1980’li yıllarda FETÖ soruşturmasından “yaşları küçük” olduğu için kurtulduğu belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmalarda, darbe girişiminde ülkenin çeşitli bölgelerinde darbeye karışan rütbeli subayların geçmiş yıllara yönelik incelemesi yapıldı.


Yapılan incelemelerde eski Tuğgeneral Eyyüp Gürler ve 5 tuğgeneralin, 1980’li yıllarda askeri okul öğrencisiyken “FETÖ’ye mensubiyet” nedeniyle soruşturulduğu belirlendi. Yapılan son incelemelerde bu soruşturmaların evraklarına ulaşıldı. Elde edilen belgelerde söz konusu tuğgenerallerle ilgili açılan soruşturmaların, ‘yaşları küçük ‘, ‘yeterli bilgi yok’ denilerek kapatıldığı öğrenildi.


İŞTE O GENERALLER

‘Yeterli bilgi yok’, ‘yaşları küçük’ denilerek örgüt soruşturmaları sümen altı edilen tuğgeneraller şunlar: “İstanbul’daki ana darba davasında 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski 1. Ordu Harekat Yarbaşkanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler, darbe girişimi sırasında Afganistan’daki Türk Gücü’ne bağlı Kabil Eğitim Yardım ve Danışma Komutanı Tuğgeneral Şener Topuç, darbeci askerlerin hazırladığı sözde görevlendirme listesinde ismi ‘Sıkıyönetim Komutanı’ olarak geçen 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı, darbe sonrası Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı olarak atanması planlanan eski Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetkin, Hudut Tugay Komutanı ve eski Ardahan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın ve Bornova 57’nci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmed Nuri Başol.”

#FETÖ
#TSK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.