Emniyetteki kripto elemanlarını kullanarak Polis Akademisi’ne yönelik soruşturma başlatan paralel yapının planı deşifre oldu. Örgütün, paralel yapının en büyük finansörü Akın İpek’in şirketlerine kayyum atanmasına yol açan raporu hazırlayan bilirkişiyi bu soruşturmaya dahil ettiği ortaya çıktı. Soruşturmayla birlikte bilirkişi Şafak Ertan Çomaklı’nın bilirkişilik statüsünün kalkmasını hedefleyen örgütün, Koza İpek Holding’e yapılan operasyonun itibarına gölge düşürmeyi amaçladığı tespit edildi. Hukuka aykırı olarak başlatılan soruşturmayla hedef alınan kişiler suç duyurusunda bulundu.
Yargı ve emniyetteki uzantılarını kullanarak 17-25 Aralık darbe girişimiyle meşru hükümeti devirmeyi amaçlayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), kripto elemanlarıyla Polis Akademisi'ni hedef almasının altından firari Akın İpek çıktı. İsimsiz ve imzasız ihbar mektupları yollayarak paralel örgütle mücadele eden isimler hakkında “gizli” soruşturma başlatan ve bu ekibi tasfiye etmeyi amaçlayan FETÖ'nün Koza-İpek Holding'i yeniden ele geçirmeyi hedeflediği belirlendi.
Paralel örgütün, FETÖ'nün en büyük finansörü Akın İpek'in şirketlerine kayyum atanmasına yol açan raporu hazırlayan Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın ismini de hukuka aykırı olarak yürütülen “gizli” soruşturmaya dahil ettiği tespit edildi. Medya organlarında linç kampanyaları başlayan paralel örgütün Çomaklı'nın bilirkişilik statüsüne göz diktiği tespit edildi.
Çomaklı'nın hukuki olarak bilirkişilik statüsünün düşürmek isteyen örgütün, operasyonu başlatan bilirkişi raporun iptal edilmesi hedefinde olduğu saptandı. Örgütün, polis akademisi üzerinden açılan gizli soruşturmayla Çomaklı'nın yargılanmasını ve ceza almasını hedeflediği belirlendi. Koza-İpek Holding'e yapılan operasyonun itibarına gölge düşürmeyi amaçlayan paralel örgütün bu planı da çökmüş oldu.
Hukuka aykırı olarak başlatılan soruşturmayla hedef alınan kişiler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılığın da bunun üzerine soruşturma başlattığı öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın “FETÖ yöneticisi olmak”, “Terörizmin finansmanı”, “Zimmet” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” yürüttüğü soruşturma kapsamında, Koza-İpek Grubu'nun hesaplarını mercek altına alan MASAK ve polis, olağandışı kazanç ve para hareketleri belirlemişti. Ayrıca FETÖ'ye para aktarmak için yurtdışında paravan ve şemsiye şirketlerin kurulduğu, gerçeğe aykırı işlemler yapıldığı tespit edilmişti. Hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Akın İpek'in 18 şirketine 26 Ekim 2015'te kayyum atanmasına karar vermişti. İpek'in 30 Ağustos sabahı Esenboğa Havalimanı'ndan Gulf Stream 450 tipi özel jetle Londra'ya kaçtığı belirlenmişti. İpek hakkında yokluğunda tutuklama kararı bulunuyor.