|

Kriptolara gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) uyuyan hücreleri olarak bilinen ve Bylock üzerinden tespit edilen emniyet personeline yönelik operasyon düzenledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2016 Saturday
Güncelleme: 23:47 - 7/10/2016 Friday
Yeni Şafak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon, İstanbul'daki 26 ilçe ile 35 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. Emniyet teşkilatına sızan ve bugüne kadar kripto olarak gizlenen ekipten aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 120 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 46 kişi ile ilgili operasyon sürüyor.



LİSTEDE 13 EMNİYET MÜDÜRÜ VAR


Operasyon kapsamında hakkında gözaltına alınan emniyet personelinden 3'ünün üçüncü sınıf emniyet müdürü, 8'inin dördüncü sınıf emniyet müdürü, 6'sının emniyet amiri ve 103'ünün başkomiser olduğu, diğerlerinin de komiser ve komiser yardımcısı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin silah ve kimliklerine el konuldu.



YUNANİSTAN'A KAÇTI


Şüpheliler arasında üçüncü sınıf emniyet müdürleri Ramazan Karaoğlan, Nazım Dorak ve Hasan Taşkıran ile dördüncü sınıf emniyet müdürleri Dinçer Ay, Sultan Ahmet Demirci ve Timur Bunlu'nun olduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve 17 Aralık 2013'ten sonra İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden alınarak Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanan yine üçüncü sınıf emniyet müdürü Özcan Bulduk'un ise Yunanistan'a kaçtığı tespit edildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.



ERZURUM'DA 35 POLİS


Öte yandan Erzurum'da da ByLock'u kullandıkları öne sürülen başkomiser, komiser ve komiser yardımcılarının da aralarında bulunduğu 35 polis gözaltına alındı. FETÖ'cüler iletişim kurmak için kriptolu yazılım ByLock'u kullanıyor.



Abilere baskın


İzmir merkezli 4 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonda, rütbeli asker ve polislere “ağabey” ve “ablalık” yaptığı ileri sürülen 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, “ByLock” kullandıkları belirtildi.



#FETÖ
#Ramazan Karaoğlan
#Nazım Dorak
8 years ago