Kripto abilere operasyon

Yeni Şafak
Hamdi Koçoğlu
04:009/09/2016, Cuma
G: 8/09/2016, Perşembe
Yeni Şafak

TSK içinde yuvalanmış kripto FETÖ'cüler için düğmeye basıldı. 6'sı general, 45 subay ve bunların 39 "abi"si için gözaltı kararı çıkartıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto FETÖ yapılanmasına yönelik operasyon için düğmeye bastı. Bir tanık ifadesi ve elde edilen yeni deliller doğrultusunda, TSK içindeki ''kripto'' FETÖ şüphelisi askerlere yönelik, aralarında 6 general, 43 subay ve bu askerler ile irtibatlı örgütte ''abi'' pozisyonda olan 39 sivilin de aralarında bulunduğu 85 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.



BİR GENERAL HALA FİRARİ


Talimat üzerine harekete geçen polis İstanbul merkezli 15 ilde operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında 4 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi. Hakkında gözaltı kararı verilen tuğamirallerin isimleri şöyle: Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, Tuğamiral Ercan İnceoğlu, Tuğamiral Nazmi Ekici, Tuğamiral Ahmet Serdar Gündoğdu, Tuğamiral Ahmet Hakan Güneş, Tuğamiral İrfan Arabacı. Bu isimlerden Nazmi Ekici önceki gün Tuzla'da yakalanmıştı.



HİMMET TOPLAYAN 17 KİŞİYE GÖZALTI


FETÖ/PDY'ye “himmet” adı altında finansal destek sağlamak üzere bir araya geldiği öne sürülen şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında da 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyon aralarında Abdullah Büyük'ün de bulunduğu bir grubun Üsküdar Libadiye'de “himmet” toplantı yaptığı gerekçesiyle başlatıldı ve 17 kişi gözaltına alındı.



#FETÖ
#TSK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.