|

KPSS davası bugün

2010 yılında yapılan KPSS’de soruların sızdırılmasına ilişkin 230 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün yapılacak. İddianamede, sanıkların FETÖ/PDY içinde yer aldıkları kaydediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:51 - 20/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında açtığı davanın ilk duruşması bugün yapılacak. Sanıklar, “silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarından yargılanacak.



Soruşturma, 10 Temmuz 2010 tarihli KPSS Eğitim Bilimleri, Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarında gerçekleştirilen 3 sınav öncesinde soruların sızdırıldığı iddiaları üzerine dava açılmıştı. İddianamede sanıkların FETÖ/PDY içinde yer aldıkları kaydediliyor. Ayrıca sanıkların, “silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık” suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Sanıklar arasında eski ÖSYM Başkanları Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve Prof. Dr. Ali Demir ile eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da bulunuyor. Yarımağan'ın 27 yıl, Demir'in ise 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

#kpss
#dava
#fetö
8 yıl önce