|

Koza-İpek’i 5 kayyum yönetecek

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans sağladığı gerekçesiyle yönetimine el konulan Koza-İpek Holding'e atanan kayyumlarla ilgili yeni bir düzenleme daha yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2016 الجمعة
Güncelleme: 23:40 - 3/03/2016 الخميس
Yeni Şafak

Medya şirketlerinin kapatılmasının ardından 9 olan kayyum sayısı 5'e düşürüldü. Böylece ödenen toplam aylık maaş miktarı 479 bin 250 liradan 348 bin 500'e inerken, karar sonrası bir kayyum 12 ayrı şirketten 69 bin 700 TL maaş alacak. FETÖ'nün en büyük finansörü olan Akın İpek'in 18 şirketiyle ilgili daha önce tasarruf ayarı yapılmış, bu kapsamda kayyum sayısı 30'dan 9'a düşürülmüştü. Bu kişilere ödenen maaş da 700 bin TL iken 479 bin 250 TL olmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise zarar ettiği gerekçesiyle Bugün TV AŞ, Koza Basın Basım AŞ, Yaşam TV AŞ ve bu şirketin iştiraki olan Koza Prodüksiyon, Rek-Tur Reklam Pazarlama ile İpek Online Bilişim Hizmetleri'nin basın yayın faaliyetlerinin tüzel kişilikleri muhafaza edilmek suretiyle durdurulmasına karar verilmişti. Akın İpek'in şirketleriyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcılığı ise bu kararın ardından


harekete geçerek Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği onayıyla kayyum sayısını azalttı.



İŞTE O İSİMLER


9 olan kayyum sayısı 5'e düşerken, Hasan Ölçer, Ümit Önal, Ali Yazlı ve Çetin Altay'ın kayyumluk görevi sona ermiş oldu. 12 şirketin yönetiminde görev alacak 5 isim ise şöyle: Mustafa Akçil (Yönetim Kurulu Başkanı), Hayrullah Dağıstanlı (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Arif Yalçın (Yönetim Kurulu Üyesi), Hamza Yanık (Yönetim Kurulu Üyesi) ve Hikmet Keleş (Yönetim Kurulu Üyesi).


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Koza-İpek Holding
#kayyum
#fetö
٪d سنوات قبل