Kosova'da yakalanan FETÖ'cülerin telefon trafiği ortaya çıktı

Yeni Şafak
11:3213/04/2018, Cuma
G: 13/04/2018, Cuma
Diğer
Kosova'da yakalanan FETÖ üyelerinin operasyon günündeki telefon trafiği ortaya çıktı.
Kosova'da yakalanan FETÖ üyelerinin operasyon günündeki telefon trafiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde MİT tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirilen ve 'uluslararası casusluk' suçlamasıyla tutuklanan FETÖ mensuplarının Kosova'daki telefon trafiği ortaya çıkarıldı. FETÖ'cüler eşleri üzerinde Kosova'nın en tepe yöneticilerine ulaşsa da tutuklanarak Türkiye'ye getirilmekten kurtulamamış.

MİT operasyonuyla Kosova'dan getirilen 6 FETÖ'cünün yakalandıkları günkü telefon trafiği ilk kez ortaya çıktı.

FETÖ'nün örgüt sorumluları gözaltına alındıktan sonra Kosova Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı gibi önemli konumdaki siyasilere eşleri üzerinden ulaşarak kurtarılmayı beklemiş.

CNN Türk'te yer alan habere göre, yakalanarak gözaltına alınan ve MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilen FETÖ'cülerin şifreli konuşmaları da deşifre edildi.

İlk önce Kosova Meclis Başkanı'na ulaşmışlar

Örgüt içinde sıkça kullanılan ByLock, Kakao gibi bir çok programın Kosova'daki hainlerce de kullanıldığı öğrenilirken, 6 FETÖ üyesinin Kosova'da gözaltına alınmasının ardından ilk önce eşi üzerinden yurt dışında olan Meclis Başkanına ulaştığı kaydedildi.

"Okullar üzerinden ağ oluşturmuşlar"

Deşifre edilen yazışmalara göre FETÖ üyeleri daha sonra Başbakanın da hanımıyla da görüştüğü açığa çıkarken, örgüt üyelerinin okullar üzerinde oluşturdukları ağ sayesinde Bakanlar, milletvekilleri ve bürokratlara ulaşabildiği öğrenildi.



#MİT
#FETÖ
#Kosova

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.