Kosova Türkiye’ye yabancı değil

Yeni Şafak
Sertaç Aksan
11:182/04/2018, Pazartesi
G: 2/04/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Türk askerinin 1999 yılında Kosova'ya barış gücü olarak gelişini, on binlerce Kosovalı ellerinde Türk bayrakları ile karşılamıştı.
Türk askerinin 1999 yılında Kosova'ya barış gücü olarak gelişini, on binlerce Kosovalı ellerinde Türk bayrakları ile karşılamıştı.

MİT'in geçtiğimiz günlerde Kosova’da imza attığı operasyonun yankıları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kosova Başbakanı’na tepkisi Türkiye-Kosova ilişkilerine de dikkati çekti. Türkiye ile arasında çok güçlü bağlar olan Kosova'da on binlerce kişinin 1999 yılında Türk askerini bayraklarla karşıladığı görüntüler hafızalardaki yerini koruyor.

Geçtiğimiz günlerde Kosova'da FETÖ üyesi 6 üst düzey ismin çok özel bir operasyonla Türkiye’ye getirilmesinin yankıları hem ülkemizde hem de yurtdışında sürmeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere, Kosova Başbakanı'nın olaydan sonra İçişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanı'nı görevden almasına Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki göstermişti.

Erdoğan dün Hatay'da da bu konuya değinmiş ve "Bak, Batı rahatsız oluyor. Bölücüleri nasıl gizlendikleri yerde bulup imha ediyorsak FETÖ'cüleri de Kosova'da olduğu gibi paketleyip Türkiye'ye getirdik. Kosova'daki operasyon ne ilktir, ne de son olacaktır. Kosova Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum ama başbakanına yazıklar olsun diyorum. FETÖ'cüleri bize veren görevlileri görevden almak olmadı" cümlelerini kullanmıştı.

Kosova Başbakanı olaya tepki gösterse de Kosova halkının konuya böyle bir yaklaşımı söz konusu değil. Türkiye ile çok sıkı tarihi bağları olan Kosova, bundan yaklaşın 20 yıl önce de ülkemizin en önemli gündem maddelerinden biri olmuştu.

BM Güvenlik Konseyi'nin 'Uluslararası Barış Gücü' şemsiye altında Kosova'ya 1999 yılında giriş yapan Türk askeri, diğer ülkelerin hiçbirine gösterilmeyen bir sevgiyle karşılanmıştı. Bir anda on binlerce insanın meydanlara akın edip Türk askerini karşıladığı görüntüler, o dönemlerde dünya genelinde en çok izlenen ve üzerine yorumlar yapılan videolardan biri olmuştu.


#Türkiye
#Kosova
#Barış Gücü